r
Nosalty Logó

Fahéjas-almás kalácsfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nihonka
Fahéjas-almás kalácsfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 515 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2060 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 178 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 515 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3010.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    1258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.4 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 2060 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet egy lábasban kicsit felmelegítjük, hozzáadjuk reszelt citromlevet, a vanília aromát, tojássárgáját és cukrot, majd összefőzzük, félretesszük kicsit kihűlni.
  2. Közben felvagdossuk a fahéjas kalácsot (bármilyen megfelel), majd a lábasban összefőzött tejjel leöntjük.
  3. Az almát leszeleteljük vékonyra, akár egy uborkareszelővel is, majd citromlével kicsit megöntözzük, és a fahéjjal jól összekeverjük.
  4. A formát, amiben sütjük majd, kikenjük vékonyan vajjal, majd a tejes kalácsot belerakjuk. A tetejére rakjuk a felszeletelt almát.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb. 25 percig. Akinek erősebben süt a sütője, alacsonyabb fokon is sütheti, vigyázzunk, hogy ne égjen meg.
  6. Amíg sül, a megmaradt tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk a porcukrot, majd a kész felfújt tetejére halmozzuk egyenletesen.
  7. További 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a hab is szépen megsüljön rajta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 27735
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 29.

Ajánló

Alma nélkül is finom vagy más gyümölccsel is, ami van otthon. A fahéjat ízlés szerint adjuk hozzá. Mivel már eleve édes kalácsot használtam, így kevesebb cukrot tettem bele. Aki péksüteményt használ, akkor több cukor kell hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fahéjas-almás kalácsfelfújt
Nihonka 340 recept

Többnapos fahéjas kaláccsal szerettem volna valamit kezdeni, mert nem szívesen dobok ki ételt, így ha lehet, igyekszem felhasználni máshogy. Ilyen alkalomból készült ez a nagyon finom, almás kalácsfelfújt.

Hozzászólások (2)

BIROKATA

Reszelt citromlé? Na olyat nem tudok :)

BIROKATA

Reszelt citromlé???

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.