r
Nosalty Logó

Fahéjas-almás kalácsfelfújt

Nihonka
Fahéjas-almás kalácsfelfújt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

515
Kalória
15.6g
Fehérje
72.3g
Szénhidrát
17.4g
Zsír
80.1g
Víz
123.8g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
26.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2060 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 515 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3010.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    1258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    289.4 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    320.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 2060 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

  1. A tejet egy lábasban kicsit felmelegítjük, hozzáadjuk reszelt citromlevet, a vanília aromát, tojássárgáját és cukrot, majd összefőzzük, félretesszük kicsit kihűlni.
  2. Közben felvagdossuk a fahéjas kalácsot (bármilyen megfelel), majd a lábasban összefőzött tejjel leöntjük.
  3. Az almát leszeleteljük vékonyra, akár egy uborkareszelővel is, majd citromlével kicsit megöntözzük, és a fahéjjal jól összekeverjük.
  4. A formát, amiben sütjük majd, kikenjük vékonyan vajjal, majd a tejes kalácsot belerakjuk. A tetejére rakjuk a felszeletelt almát.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb. 25 percig. Akinek erősebben süt a sütője, alacsonyabb fokon is sütheti, vigyázzunk, hogy ne égjen meg.
  6. Amíg sül, a megmaradt tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk a porcukrot, majd a kész felfújt tetejére halmozzuk egyenletesen.
  7. További 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a hab is szépen megsüljön rajta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20

Többnapos fahéjas kaláccsal szerettem volna valamit kezdeni, mert nem szívesen dobok ki ételt, így ha lehet, igyekszem felhasználni máshogy. Ilyen alkalomból készült ez a nagyon finom, almás kalácsfelfújt.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...