Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-almás kalácsfelfújt

Fahéjas-almás kalácsfelfújt
Fahéjas-almás kalácsfelfújt
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többnapos fahéjas kaláccsal szerettem volna valamit kezdeni, mert nem szívesen dobok ki ételt, így ha lehet, igyekszem felhasználni máshogy. Ilyen alkalomból készült ez a nagyon finom, almás kalácsfelfújt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Alma nélkül is finom vagy más gyümölccsel is, ami van otthon. A fahéjat ízlés szerint adjuk hozzá. Mivel már eleve édes kalácsot használtam, így kevesebb cukrot tettem bele. Aki péksüteményt használ, akkor több cukor kell hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet egy lábasban kicsit felmelegítjük, hozzáadjuk reszelt citromlevet, a vanília aromát, tojássárgáját és cukrot, majd összefőzzük, félretesszük kicsit kihűlni.
  2. Közben felvagdossuk a fahéjas kalácsot (bármilyen megfelel), majd a lábasban összefőzött tejjel leöntjük.
  3. Az almát leszeleteljük vékonyra, akár egy uborkareszelővel is, majd citromlével kicsit megöntözzük, és a fahéjjal jól összekeverjük.
  4. A formát, amiben sütjük majd, kikenjük vékonyan vajjal, majd a tejes kalácsot belerakjuk. A tetejére rakjuk a felszeletelt almát.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb. 25 percig. Akinek erősebben süt a sütője, alacsonyabb fokon is sütheti, vigyázzunk, hogy ne égjen meg.
  6. Amíg sül, a megmaradt tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk a porcukrot, majd a kész felfújt tetejére halmozzuk egyenletesen.
  7. További 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a hab is szépen megsüljön rajta.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 16 962
elküldve: 5
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás-fahéjas kalácsfelfújt, kalácsfelfújt almával, fahéjas kalácsfelfújt, fahéjas almás kalácsfelfújt, kalácsfelfújt maradék kalácsból

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

515
kalács 40 dkg
tej 4 dl
tojás 2 db
vaníliaaroma 2 teáskanál
nádcukor 2 ek
alma 1 közepes db
porcukor 1 teáskanál
fahéj 0 ízlés szerint
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 1 teáskanál
vaj 1 tk