r
Nosalty Logó

Amerikai répatorta

SweetSzenilla
Amerikai répatorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói

Összeállítás

979
Kalória
12.2g
Fehérje
86.7g
Szénhidrát
66.9g
Zsír
78.8g
Víz
147.9g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
58.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói

Összeállítás

Összesen 979 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói

Összeállítás

Összesen 11740 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói

Összeállítás

Összesen 350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    1289 micro
  • β-karotin
    3120 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 979 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    145.9 g

Zsír

  • Összesen
    803.1 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    1774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4582.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    940 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    2018 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1040 g
  • Cukor
    701 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    945.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6591 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    972 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2825 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    37443 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2434 micro
Összesen 11740 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    463 micro
  • β-karotin
    1120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 350 kcal

Elkészítés

A tészta hozzávalói:

  1. Először a nedves hozzávalókat keverjük össze egy nagy tálban (ebbe fogjuk összevegyíteni az egészet). A tojást fehéredésig keverjük a cukorral, majd lassan hozzákeverjük robotgéppel az olajat és a vaníliát.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, gyömbért, ánizst. Átszitáljuk, ezáltal lazább lesz a tésztánk.
  3. Egy harmadik tálban összekeverjük a nagy lyukú reszelőn lereszelt és kinyomkodott répát, diót, mazsolát. Ehhez adjuk az 1 ek. lisztet.
  4. A három tál tartalmát alaposan összeforgatjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben elegyengetjük, és előmelegített sütőben 175 fokon tűpróbáig sütjük.

A krém hozzávalói

  1. A mascarponét a porcukorral és a vaníliával simára keverjük, beledolgozzuk a puha vajat, majd a narancsok reszelt héját.
  2. Felverjük előírás szerint a tejszínt. Lazán összeforgatjuk a tejszín felvert habjával.

Összeállítás

  1. A kihűlt tésztára rákenjük a krémet. Elegyengetjük, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tetszés szerint díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: kb. 35x22

Egy amerikai receptes oldalon találtam ezt a receptet. Kicsit módosítottam itt-ott rajta. A habkönnyű narancsos krém teszi különlegessé ezt a sütit. Díszítésnek narancsdarabkákat és gránátalmát használtam. Ha tortaformában szeretnénk elkészíteni, akkor az adagok felét kell venni.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek