Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Supangle torta

Supangle torta
Supangle torta
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amint tegnap elkészült a supangle krém, méghozzá tetemes mennyiségben (nem véletlenül), tudtam, bizony nem hagyhatom ki az alkalmat, hogy egy ütős csokoládétortát készítsek a hétvégére. Ilyen köntösben bizony már kevésbé csokifanatikus férjemet is levette lábáról a történet. Durvára tört törökmogyoróval hintve, csak, hogy stílusosak maradjuk, könnyű tejszínhabbal rétegezve, puha piskótatorta lapok között.

hozzávalók / 6 adag

A 16 cm-es kerek fehér piskótához

A supangle krémhez

Az összeállításhoz

ajánlat

A tejszínhab a rétegek közül kihagyható, ekkor kicsit töményebb, csokisabb tortát kapunk.
Ha Hulalát használunk, mival az önmagában is édes, plusz cukor hozzáadást nem igényel!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát megsütjük. Ehhez a (16 cm-es) tortaformát kivajazzuk, és méretre vágott sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojások fehérjéből a sóval lágy, majd a porcukrot is hozzáadva kemény habot verünk. Óvatosan beledolgozzuk a tojássárgákat és a citromhéjat is, majd beleforgatjuk az átszitált lisztet.
  3. A masszát az előkészített tortaformába simítjuk, és megsütjük (tűpróba). A kész kerek piskótát 3 lapra vágjuk.
  4. Az alsó szintet megkenjük az (akár előző nap) előkészített supangle krém egyharmadával, megszórjuk a durvára tört törökmogyoró harmadával, majd, ha úgy tetszik, rákenjük a tejszínhab harmadát is.
  5. Ráhelyezzük a következő lapot és megismételjük az előzőeket, majd a 3. lappal befedjük.
  6. Összekeverjük a megmaradt harmad supangle-t (2 ek kivételével!) 2-3 ek tejszínhabbal, ezzel vonjuk be a tortát kívülről, majd egyszerűen a teteje közepére halmozzuk a megmaradt habot.
  7. Habnyomó vagy egyszerűen, ahogy én is tettem, 2 kiskanál segítségével formázott kis supangle adagokkal díszíthetünk körben, majd megszórjuk a megmaradt tört mogyoróval.
  8. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy kicsit összedermedjen, ezután már szépen szeletelhető is. A tejszínhab miatt 2 napnál tovább inkább ne őrizgessük! Tessék gyorsan megenni! :)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 16 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 682
elküldve: 2
receptkönyvben: 243
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tekten Elif

Mióta szakács: 2010.05.08.
30 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

török csokoládékrémes torta, csokis-mogyorós torta, mogyorós csokitorta, tejszínhabos-mogyorós csokitorta, csokitorta mogyoróval

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

junkgirl
junkgirl Thu, 2015-04-16 10:03

Megkértek, hogy születésnapra süssünk egy tortát. Mogyorótorta volt a kívánság, rögtön ez a recept ugrott be. Annyit változtattunk, hogy a hagyományos, lisztmentes mogyorótorta tésztáját sütöttük meg hozzá és karamellbe forgatott mogyorószemekkel díszítettük - úgy már egy picit macerásabb volt :) Viszont a végeredmény mennyei lett: nagyon mogyorós, nagyon csokis és nem túl édes.
Millió köszönet a receptért!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-14 22:49

kőszőnőm.

elif
Tekten Elif / elif Sun, 2010-11-14 20:25

Kedves merlin6343 kattints a Supangle szóra a hozzávalók listájában és meglátod, egyféle török csokoládépuding. Üdv: Elif

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-14 19:57

mi az a supangle?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-07-25 18:25

Sziasztok!

Szeretném megsütni ezt a tortát, de 26 cm-es tortaformában!

Esetleg tudna nekem vki segíteni, h akkor a hozzávalók mennyisége hogyan változik?

Válaszotok előre is köszönöm!

Kata

elif
Tekten Elif / elif Mon, 2010-07-26 09:30

Szia Kata! Én általában a 26 cm-es tortához duplázni szoktam a hozzávalók mennyiségét, akkor hasonló kinézetű tortád lesz, csak nagyobb. Illetve a Supangle krémből egy egész adag lehet sok lesz hozzá, azthiszem annál 0,75 l tejből indulnék ki, és ehhez mérném a többi hozzávalót, vagy megcsinálhatod 1 l-ből és ha kimarad maximum pohárból megeszitek később. :) Üdv: Elif

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-26 17:26

Szia Elif!

Nagyon köszönöm a válaszodat! Meg fogom próbálni úgy ahogy írtad, így nem kell vennem kisebb formát és meg tudom sütni ezt a guszta tortát!

Köszönöm!!!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-07-23 21:12

Elif!Figyuzzuk,várjuk,nagyon444Éva-Anyóca

Am , csak remélni tudom, hogy az informatika szakos elsős,(volt!),most lesz másodikos, szóval szakközepes nagyfiam, szán rám időt, és segít.Mondom, kicsinyíteni a segítségetekkel már ment, de hogy miért nem akaródzik neki bevenni a dolgot, nem tom.Talány,amit remélek, hogy megoldunk mielőbb.

elif
Tekten Elif / elif Fri, 2010-07-23 18:37

Itt is köszi Eszter! ;) Na majd a mai kekszes képemet figyuzd a blogon. Azthiszem az is a fejlődőképességemet igazolja már fényképezésügyileg. :D

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-07-23 17:35

Elif!Annyi fincsi édességet, tésztás ételeket, csirkés ételeket, és csodás dolgokat raktok fel, aminek nem tudok, nem is lehet ellenállni, és azért is jó, hogy nyári szünidő van, mert mindig jut egy-egy nap, amikor valamelyikőtök csodáját kipróbálhatom.Persze gyártok én magam is, lefényképezem, a recept is itt van leírva vagy fejbe, de hát...a fényképezés megy, a felrakása nem,hiába kicsinyítettük le.A fiam ma jön haza, remélem, lesz megoldás, már kaptunk segítséget, és fel tudjuk majd tenni, az én főzési megoldásaimat is.Köszi!Azért ihletnek egy szelet most jó lenne, ebből a csodálatosságból!Éva-Anyóca

elif
Tekten Elif / elif Fri, 2010-07-23 17:46

Remélem tényleg megoldódik a probléma és láthatjuk, illetve kipróbálhatjuk majd a te receptjeidet is! Ha esetleg mégis úgy alakul, hogy nem megy a képfeltöltés én is nagyon szívesen segítek. Például ha e-mailben átküldessz nekem képet akkor megpróbálhatom átalakítani. De ha jól olvastam fiad a család számítógép specialistája, úgyhogy nem lesz ott semmi gond. :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-07-23 14:34

Mennyei!!!Ahogy kinéz, fantasztikus!!Az íze is biztosan olyan csodás, ahogyan kinéz.Őt is ki kell próbálnom!!Köszi!!Éva-Anyóca

elif
Tekten Elif / elif Fri, 2010-07-23 16:32

Köszi Éva-Anyóca! Ráadásul nagyon egyszerű összerakni, direkt semmi különleges eszközt nem használtam a díszítéshez sem. Üdv: Elif

981
tojás 3 db
porcukor 9 dkg
finomliszt 9 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
vaj 1 ek
tej 1 l
cukor 20 dkg
finomliszt 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
vaj 10 dkg
étcsokoládé 180 g
törökmogyoró 15 dkg
növényi tejszín 2 dl