Supangle torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
A 16 cm-es kerek fehér piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g vaj17 kcal
A supangle krémhez
-
167g tej93 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
15 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
30g étcsokoládé164 kcal
Az összeállításhoz
-
25g törökmogyoró157 kcal
-
33g növényi tejszín84 kcal
Összesen
988
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
A 16 cm-es kerek fehér piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
90g porcukor348 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A supangle krémhez
-
1000g tej560 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
91 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
180g étcsokoládé983 kcal
Az összeállításhoz
-
150g törökmogyoró944 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
Összesen
5922
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
A 16 cm-es kerek fehér piskótához
-
7.1g tojás9 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
A supangle krémhez
-
42.8g tej24 kcal
-
8.6g cukor33 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
-
7.7g étcsokoládé42 kcal
Az összeállításhoz
-
6.4g törökmogyoró40 kcal
-
8.6g növényi tejszín21 kcal
Összesen
253
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 54.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 863.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.6 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 28 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
988
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.1 g
Zsír
-
Összesen 327.7 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 804 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5178.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 1664 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 765 mg
-
Foszfor 1650 mg
-
Nátrium 897 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 651.8 g
-
Cukor 431 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 168.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1019 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 473 mg
-
Retinol - A vitamin: 997 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 837 micro
Összesen
5922
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 7.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
253
kcal
Hozzávalók
A 16 cm-es kerek fehér piskótához
-
9 dkg porcukor
-
9 dkg finomliszt
-
1 csipet só
A supangle krémhez
-
1 l tej
-
20 dkg cukor
-
10 dkg finomliszt
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg vaj
-
180 g étcsokoládé
Az összeállításhoz
Elkészítés
A 16 cm-es kerek fehér piskótához
- A piskótát megsütjük. Ehhez a (16 cm-es) tortaformát kivajazzuk, és méretre vágott sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
- A tojások fehérjéből a sóval lágy, majd a porcukrot is hozzáadva kemény habot verünk. Óvatosan beledolgozzuk a tojássárgákat és a citromhéjat is, majd beleforgatjuk az átszitált lisztet.
- A masszát az előkészített tortaformába simítjuk, és megsütjük (tűpróba). A kész kerek piskótát 3 lapra vágjuk.
- Az alsó szintet megkenjük az (akár előző nap) előkészített supangle krém egyharmadával, megszórjuk a durvára tört törökmogyoró harmadával, majd, ha úgy tetszik, rákenjük a tejszínhab harmadát is.
- Ráhelyezzük a következő lapot és megismételjük az előzőeket, majd a 3. lappal befedjük.
- Összekeverjük a megmaradt harmad supangle-t (2 ek kivételével!) 2-3 ek tejszínhabbal, ezzel vonjuk be a tortát kívülről, majd egyszerűen a teteje közepére halmozzuk a megmaradt habot.
- Habnyomó vagy egyszerűen, ahogy én is tettem, 2 kiskanál segítségével formázott kis supangle adagokkal díszíthetünk körben, majd megszórjuk a megmaradt tört mogyoróval.
- Hűtőbe tesszük pár órára, hogy kicsit összedermedjen, ezután már szépen szeletelhető is. A tejszínhab miatt 2 napnál tovább inkább ne őrizgessük! Tessék gyorsan megenni! :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 16
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 16976
- Feltöltés dátuma: 2010. július 23.
Ajánló
A tejszínhab a rétegek közül kihagyható, ekkor kicsit töményebb, csokisabb tortát kapunk. Ha Hulalát használunk, mival az önmagában is édes, plusz cukor hozzáadást nem igényel!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Amint tegnap elkészült a supangle krém, méghozzá tetemes mennyiségben (nem véletlenül), tudtam, bizony nem hagyhatom ki az alkalmat, hogy egy ütős csokoládétortát készítsek a hétvégére. Ilyen köntösben bizony már kevésbé csokifanatikus férjemet is levette lábáról a történet. Durvára tört törökmogyoróval hintve, csak, hogy stílusosak maradjuk, könnyű tejszínhabbal rétegezve, puha piskótatorta lapok között.