r
Nosalty Logó

Supangle torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Supangle torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A 16 cm-es kerek fehér piskótához

A supangle krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 988 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A 16 cm-es kerek fehér piskótához

A supangle krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 5922 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A 16 cm-es kerek fehér piskótához

A supangle krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 988 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    327.7 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5178.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1664 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    765 mg
  • Foszfor
    1650 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    651.8 g
  • Cukor
    431 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1019 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    997 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 5922 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A 16 cm-es kerek fehér piskótához

A supangle krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A 16 cm-es kerek fehér piskótához

  1. A piskótát megsütjük. Ehhez a (16 cm-es) tortaformát kivajazzuk, és méretre vágott sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojások fehérjéből a sóval lágy, majd a porcukrot is hozzáadva kemény habot verünk. Óvatosan beledolgozzuk a tojássárgákat és a citromhéjat is, majd beleforgatjuk az átszitált lisztet.
  3. A masszát az előkészített tortaformába simítjuk, és megsütjük (tűpróba). A kész kerek piskótát 3 lapra vágjuk.
  4. Az alsó szintet megkenjük az (akár előző nap) előkészített supangle krém egyharmadával, megszórjuk a durvára tört törökmogyoró harmadával, majd, ha úgy tetszik, rákenjük a tejszínhab harmadát is.
  5. Ráhelyezzük a következő lapot és megismételjük az előzőeket, majd a 3. lappal befedjük.
  6. Összekeverjük a megmaradt harmad supangle-t (2 ek kivételével!) 2-3 ek tejszínhabbal, ezzel vonjuk be a tortát kívülről, majd egyszerűen a teteje közepére halmozzuk a megmaradt habot.
  7. Habnyomó vagy egyszerűen, ahogy én is tettem, 2 kiskanál segítségével formázott kis supangle adagokkal díszíthetünk körben, majd megszórjuk a megmaradt tört mogyoróval.
  8. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy kicsit összedermedjen, ezután már szépen szeletelhető is. A tejszínhab miatt 2 napnál tovább inkább ne őrizgessük! Tessék gyorsan megenni! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16937
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 23.

Ajánló

A tejszínhab a rétegek közül kihagyható, ekkor kicsit töményebb, csokisabb tortát kapunk. Ha Hulalát használunk, mival az önmagában is édes, plusz cukor hozzáadást nem igényel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amint tegnap elkészült a supangle krém, méghozzá tetemes mennyiségben (nem véletlenül), tudtam, bizony nem hagyhatom ki az alkalmat, hogy egy ütős csokoládétortát készítsek a hétvégére. Ilyen köntösben bizony már kevésbé csokifanatikus férjemet is levette lábáról a történet. Durvára tört törökmogyoróval hintve, csak, hogy stílusosak maradjuk, könnyű tejszínhabbal rétegezve, puha piskótatorta lapok között.

Hozzávalók

A 16 cm-es kerek fehér piskótához

A supangle krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?