r
Nosalty Logó

Mogyorótorta narancskrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyorótorta narancskrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 2048 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 8193 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 386 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    145.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1289.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 2048 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    127.8 g

Zsír

  • Összesen
    582.2 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    2396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5156.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    2380 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621.5 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1550 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    1747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1507 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    331 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2857 micro
Összesen 8193 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 386 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

Elkészítés

Piskóta

  1. Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a cukorral, a sütőporral és a darált mogyoróval.
  2. Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat.
  3. A tojásokhoz fokozatosan adagoljuk a lisztes keveréket és ez olajat.
  4. Miután jól összeállt, belekeverjük a kandírozott narancshéjat és a csokoládédarabokat.
  5. Vajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
  6. Ha megsült, rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Végül hosszában kettévágjuk, és betöltjük a krémmel.

Krém

  1. A narancsokat kifacsarjuk.
  2. Egy lábosban a narancsok levét, a cukrot, a vaj felét, az enyhén felvert tojásokat addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni.
  3. Levesszük a gázról, és hozzákeverjük a maradék vajat is.
  4. A krémet hűtőbe téve teljesen kihűtjük.
  5. Eközben habosra keverjük a mascarponét, és hozzákeverjük a narancskrémhez.

Dekoráció

  1. A csokoládét nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2770
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 04.

Receptkategóriák

Az ünnepi kacsa készítésénél kimaradt jó néhány narancs, így valamilyen narancsos édességet kellett készítenem. Az ötletet Havas Dóra adta.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.