r
Nosalty Logó

Mogyorótorta narancskrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyorótorta narancskrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 2048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 8193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 386 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    145.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1289.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 2048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    127.8 g

Zsír

  • Összesen
    582.2 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    2396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5156.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    2380 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621.5 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1550 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    1747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1507 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    331 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2857 micro
Összesen 8193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 386 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

Elkészítés

Piskóta

  1. Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a cukorral, a sütőporral és a darált mogyoróval.
  2. Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat.
  3. A tojásokhoz fokozatosan adagoljuk a lisztes keveréket és ez olajat.
  4. Miután jól összeállt, belekeverjük a kandírozott narancshéjat és a csokoládédarabokat.
  5. Vajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
  6. Ha megsült, rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Végül hosszában kettévágjuk, és betöltjük a krémmel.

Krém

  1. A narancsokat kifacsarjuk.
  2. Egy lábosban a narancsok levét, a cukrot, a vaj felét, az enyhén felvert tojásokat addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni.
  3. Levesszük a gázról, és hozzákeverjük a maradék vajat is.
  4. A krémet hűtőbe téve teljesen kihűtjük.
  5. Eközben habosra keverjük a mascarponét, és hozzákeverjük a narancskrémhez.

Dekoráció

  1. A csokoládét nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2874
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ünnepi kacsa készítésénél kimaradt jó néhány narancs, így valamilyen narancsos édességet kellett készítenem. Az ötletet Havas Dóra adta.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...