Nosalty Logó

Mogyorós-mascarponés torta Zila formában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyorós-mascarponés torta Zila formában
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tortához

A töltelékhez

A piskóta alátéthez

Összesen 232 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tortához

A töltelékhez

A piskóta alátéthez

Összesen 2797 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tortához

A töltelékhez

A piskóta alátéthez

Összesen 204 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 232 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    184.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1782.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.6 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 2797 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

A tortához

A töltelékhez

A piskóta alátéthez

Elkészítés

A tortához

  1. Megcsináljuk a pudingot a tejből és a porból. Hozzákeverjük a mascarponet.
  2. A zselatint kevés vízben feloldjuk és addig melegítjük, amíg színtelen nem lesz.
  3. A tejszínt keményre verjük, egy keveset elveszünk a díszítéshez, a többit hozzákeverjük a pudingos krémhez. A zselatint is belekeverjük.
  4. A zila formát kifújjuk a formaelválasztóval, és beletöltjük a krémet.
  5. Tömörítjük, az asztalhoz ütögetjük, hogy a buborékok kijöjjenek, így lesz szép egyenletes a "tészta". Befedjük a piskótakarikával.
  6. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, vagy egy órára fagyasztóba.
  7. Mikor kivesszük, óvatosan levesszük a szilikonformát és a fémkarikát is.
  8. Betöltjük az önteteket, és díszítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8689
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mióta megkaptam a Zila formákat állandóan "sütnék". Ezt a receptet magamtól találtam ki. Szeretem a mogyorós pudingot és kíváncsi voltam, milyen lehet egy kis mascarponéval megbolondítva. Finom lett.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tortához

A töltelékhez

A piskóta alátéthez

Címlapról ajánljuk

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek