r
Nosalty Logó

Amarettós-mogyorókrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Amarettós-mogyorókrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1010 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8061 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 352 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1010 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173 g

Zsír

  • Összesen
    559.2 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7683.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1721 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    3228 mg
  • Nátrium
    1838 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    604.1 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    1194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    713 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1999 micro
Összesen 8061 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 352 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákhoz keverjük a sütőporral elkevert liszttel, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot.
  2. Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  3. A krémhez és a díszítéshez is (25 dkg), az őrölt mogyorót szárazon egy serpenyőbe megpirítjuk. Kihűtjük.
  4. A mascarponét 1 dl folyékony tejszínnel kikeverjük. A többi (3 dl) tejszínt habbá verjük. A felvert tejszínt is a mascarponéhoz keverjük. A krémet elfelezzük.
  5. Külön edényben beáztatunk hideg vízben 4-4 db lapzselatint. Két kis lábasba pár ek vizet felmelegítünk, és a zselatin lapokat kinyomkodva, kevergetve feloldjuk benne.
  6. Az egyik mascarpone adagba belekeverjük az amarettó likőrt, a porcukrot és a 17 dkg kihűlt darált mogyorót. Majd belekeverjük a langyossá hűlt egyik zselatin adagot.
  7. A másik mascarpone részhez hozzáadjuk a nutellát, majd a langyossá hűlt másik zselatin adagot is.
  8. A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapra rákenjük az amarettós-mogyorós krémnek a 2/3 részét. Erre rátesszük a középső tortalapot. Erre kerül a nutellás krém 2/3 része, majd a harmadik tortalap. Ezt bevonjuk az amarettós-mogyorós krémmel, és a nutellás krémből díszítő krémrózsákat nyomunk körbe. Az oldalát a darált mogyoróval bepanírozzuk, és a torta közepére is halmozunk belőle. Ezt megszórhatjuk színes csokigolyókkal.
  9. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk ezt a különlegesen finom tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5591
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amarettós-mogyorókrémes torta
Gonoszka1 428 recept

Ezt a tortát Orsi húgom és a férje születésnapjára sütöttem. A receptet egy gasztronómiai oldalon találtam, és egy kicsit átalakítottam az én ízlésemhez. Nagyon finom, különleges torta.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek