r
Nosalty Logó

Almás zellerkrémleves zsályalevelekkel

Rosanics Petra
Almás zellerkrémleves zsályalevelekkel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

220
Kalória
2g
Fehérje
19.6g
Szénhidrát
14.6g
Zsír
135.8g
Víz
40.8g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
11.9g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1314 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    682 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    135.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 220 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    87.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4809.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    4093 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    814.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 1314 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 54 kcal

Elkészítés

  1. A két hagymát felaprítjuk, majd a zellert és az almákat is megpucoljuk, és feldaraboljuk – nem kell nagyon apróra, úgyis le lesz turmixolva.
  2. Az olívaolajat felhevítjük, és a hagymát nagyjából 10 perc alatt üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a zellert, az almát és a kakukkfüvet, majd 3 percig alacsony lángon, rendszeresen forgatva sütjük. A 3 perc elteltével ráöntjük az alaplét, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd fél óráig főni hagyjuk.
  3. Ha a zeller megpuhult, levesszük a tűzről, és botmixerrel krémesítjük, majd hozzákeverjük a crème fraîche kétharmadát. A zsályaleveleket a vajon megpirítjuk.
  4. A levest egy kanál crème fraîche-sel és zsályalevelekkel díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Testvéremmel megszállott anglománok vagyunk, így sikeresen kiharcoltam, hogy sorozatban másodszor is angol menüsor lehessen Szenteste. Ez az isteni krémleves volt az első fogás, és egyöntetű sikert aratott a családban, ami igazán nagy szó. A receptet egyébként Jamie Oliver-nél láttam, és minimális változtatásokkal készült el.

További receptek

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...