adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A leves
-
0.5 közepes db zeller
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 ek olívaolaj
-
1 l zöldség alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1.5 dl tejföl
Zellerchips
123
Kalória
1.5g
Fehérje
6.4g
Szénhidrát
9.2g
Zsír
69.3g
Víz
17.7g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
A leves
-
26g zeller9 kcal
-
16g sárgarépa6 kcal
-
2g olívaolaj14 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g tejföl59 kcal
Zellerchips
Összesen
123
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 838.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 699 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 69.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 495 micro
-
β-karotin 1187 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
123
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4194.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 366 mg
-
Nátrium 3494 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 32 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 346.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 781 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5936 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
621
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 23.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 168 micro
-
β-karotin 402 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
42
kcal
Elkészítés
A leves
- A zellert és a répát meghámozzuk, feldaraboljuk, egy kanál olajon kívülről megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
- A megfőtt levest botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejfölt (esetleg egy kevéske citromlevet), felforraljuk, és már tálalhatjuk is.
Zellerchips
- Ha díszíteni szeretnénk a levesünket, és mellesleg nagyon finom, sült zellerrel tehetjük (de akár sajtchips-szel is).
- A zellert nagyon vékonyra felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk, és tapadásmentes serpenyőben minimális olajon megpirítjuk. Ha elkészült, konyhai törlőn leitatjuk róla az olajat.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Főzés ideje: 15 p
- Sütés ideje: 2 p
Gyorsan elkészíthető, finom, melegítő levesre vágytam, ebben a nagy hidegben.