Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerkrémleves zellerchips-szel

Zellerkrémleves zellerchips-szel
Zellerkrémleves zellerchips-szel
22 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető, finom, melegítő levesre vágytam, ebben a nagy hidegben.

hozzávalók / 5 adag

A leves

Zellerchips

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

A leves

  1. A zellert és a répát meghámozzuk, feldaraboljuk, egy kanál olajon kívülről megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
  2. A megfőtt levest botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejfölt (esetleg egy kevéske citromlevet), felforraljuk, és már tálalhatjuk is.

Zeller chips

  1. Ha díszíteni szeretnénk a levesünket, és mellesleg nagyon finom, sült zellerrel tehetjük (de akár sajtchips-szel is).
  2. A zellert nagyon vékonyra felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk, és tapadásmentes serpenyőben minimális olajon megpirítjuk. Ha elkészült, konyhai törlőn leitatjuk róla az olajat.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 840
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségkrémleves, sárgarépás zellerkrémleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

122
zeller 0.5 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
olívaolaj 1 ek
zöldség alaplé 1 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 1.5 dl
zeller 10 dkg
olívaolaj 1 ek