Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szárzeller-krémleves almával és pirított dióval

Szárzeller-krémleves almával és pirított dióval
Szárzeller-krémleves almával és pirított dióval
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom lélekmelengető leves hidegebb napokra, és nem utolsósorban tele vitaminnal. :)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A levesbetéthez

  • 5 dkg dió (száraz serpenyőben pirított, durvára vágott)
  • 1 db alma (szeletelt, vaj és cukor keverékén sütött)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, és feldaraboljuk.
  2. Olívaolaj és vaj keverékén kevés kristálycukrot karamellizálunk, és hozzáadva a zöldségeket kicsit átpirítjuk, vigyázva, hogy ne kapjon színt.
  3. Sózzuk, borsozzuk és vízzel felöntve puhára pároljuk a zöldségeket, majd botmixerrel pürésítjük. Ha nagyon sima állagú krémlevest szeretnénk elérni, akkor ennél a fázisnál szitán szűrjük át.
  4. Visszatéve a tűzre összeforraljuk és elzárjuk alatta lángot.
  5. Legírozzuk: a tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel és a leves kb felét vékony sugárba a legírhez adjuk, majd miután alaposan elkevertük, az egészet visszaöntjük a leveshez. Forralni ekkor már nem szabad!
  6. Vajdarabkákat morzsolunk a tetejére, hogy ne bőrösödjön meg a levesünk teteje és a levesbetétekkel tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 105
elküldve: 13
receptkönyvben: 190
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás zellerkrémleves, diós zellerkrémleves, tejszínes zellerkrémleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2014-01-07 12:29

Először csináltam szárzellerből levest, eddig csak gumóból készült. Hát, nem lopta be magát a szívembe. Olyan fás, rostos maradt pürésítés után, mintha öreg zöldbabot főztem volna. Fogalmam sincs, hogyan kellett volna megtisztítani főzés előtt. Ízre nagyon finom lett a leves, de ezek a rostok!!! Azt hiszem maradok a gumónál. Zsuzsa

rfeher
rfeher Thu, 2013-02-28 09:46

elkeszitettem,dioval ahogy irtad es finom lett.koszonom!

300
halványító zeller 3 közepes szár
burgonya 1 közepes db
főzőtejszín 1 dl
tojássárgája 1 db
vaj 5 dkg
olívaolaj 1 teáskanál
cukor 3 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l
dió 5 dkg
alma 1 db