Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-túrós lepény

Almás-túrós lepény
Almás-túrós lepény
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon könnyű és nagyon ízletes süti.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hideg vajat kis darabokra vágjuk.
  2. A lisztből, a vajból és a többi hozzávalókból tésztát gyúrunk.
  3. Vékonyra kinyújtjuk, és egy 30 cm átmérőjű kivajazott, lapos sütőformát kibélelünk vele.
  4. 30 percre hűtőbe tesszük.
  5. A sütőt 200 fokra melegítjük.
  6. A tojásokat a porcukorral felverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a citromlevet.
  7. Az almákat megpucoljuk, kivágjuk a magházát, és vékony szeletekre szeljük.
  8. A krém felét a tésztára öntjük, ráhelyezzük az almaszeleteket, a tetejére a krém maradéka kerül. 15 percig sütjük.
  9. A sárgabarack-lekvárt megmelegítjük, áttörjük a szitán, és megkenjük vele az almaszeleteket.
  10. Rászórjuk a mandulapelyhet és a porcukrot. További 15 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 146
elküldve: 6
receptkönyvben: 200
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Damilli

Mióta szakács: 2011.10.15.
39 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás-túrós sütemény lekvárral, lekváros-almás lepény túrósan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

472
finomliszt 8.5 dkg
teljes kiőrlésű liszt 4 dkg
vaj 12.5 dkg
tehéntúró 12.5 dkg
sütőpor 1 tk
cukor 1 ek
1 csipet
tojás 2 db
porcukor 5 dkg
tejföl 20 dkg
citromlé 1 ek
alma 4 db
sárgabaracklekvár 2 ek
mandulapehely 1 ek
porcukor 1 ek