r
Nosalty Logó

Almás zserbórózsák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csibedina
Almás zserbórózsák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 884 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 884 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    274.9 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1762.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    549 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    969 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    933 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 3539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, felezzük, kimagozzuk, de nem hámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. A fél citrom levével meglocsoljuk az almákat, a citrom lereszelt héját pedig teatojásba rakjuk.
  3. Annyi vizet öntünk az almaszeletekre, hogy picit ellepje, majd porcukor és fahéj keverékét beleszórjuk a vízbe (kb. 3 evőkanál porcukorra van szükség, ízlés szerinti fahéjmennyiséggel), a reszelt citromhéjat tartalmazó teatojást pedig belelógatjuk. Addig főzzük, míg az alma átpuhul (forrástól számított pár perc elég). Ha kész, lecsöpögtetjük.
  4. A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, meglocsoljuk a felolvasztott vajjal, majd ha a vaj megszilárdult a tésztán, folyékony baracklekvárt kenünk rá vékonyan.
  5. A lekvárrétegre nem túl finomra darált dió, porcukor és pici fahéj keveréke kerül, egyenletesen elhintve.
  6. Az almaszeleteket úgy helyezzük a tésztára, hogy egymást kissé fedjék (én a tészta keskenyebb részére kezdtem pakolni hosszában egymás alá őket, így jött ki egy csíkból egy rózsa).
  7. Miután egy sor almát leraktunk, derelyevágóval az almák mellett kb. fél centivel levágjuk a tésztát, és az almás tésztacsíkot szorosan feltekerjük, majd kivajazott muffinsütőbe tesszük (így stabilan tudjuk sütni, nem fog eldőlni, szétesni, stb.) Így folytatjuk, amíg tart a tésztánk...
  8. Előmelegített sütőben sütjük (20 perc után már ellenőrizzük gyakran, és ha megfelelőnek találjuk a színét és az állagát, kivehetjük).
  9. Porcukorral meghintve tálaljuk, egy leveles tésztából kb. 13 db rózsa lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: muffinsütő
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 18849
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Almás receptek után kutatva akadtam rá erre a kézműves süteményre, amit rögtön tovább is gondoltam, és összeházasítottam a zserbóval. Nagy sikert aratott mind küllemével, mind az ízével, bátran ajánlom mindenkinek :-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...