r
Nosalty Logó

Almás zserbórózsák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Almás zserbórózsák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 884 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3539 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 267 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 884 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    274.9 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1762.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    549 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    969 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    933 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 3539 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 267 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, felezzük, kimagozzuk, de nem hámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. A fél citrom levével meglocsoljuk az almákat, a citrom lereszelt héját pedig teatojásba rakjuk.
  3. Annyi vizet öntünk az almaszeletekre, hogy picit ellepje, majd porcukor és fahéj keverékét beleszórjuk a vízbe (kb. 3 evőkanál porcukorra van szükség, ízlés szerinti fahéjmennyiséggel), a reszelt citromhéjat tartalmazó teatojást pedig belelógatjuk. Addig főzzük, míg az alma átpuhul (forrástól számított pár perc elég). Ha kész, lecsöpögtetjük.
  4. A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, meglocsoljuk a felolvasztott vajjal, majd ha a vaj megszilárdult a tésztán, folyékony baracklekvárt kenünk rá vékonyan.
  5. A lekvárrétegre nem túl finomra darált dió, porcukor és pici fahéj keveréke kerül, egyenletesen elhintve.
  6. Az almaszeleteket úgy helyezzük a tésztára, hogy egymást kissé fedjék (én a tészta keskenyebb részére kezdtem pakolni hosszában egymás alá őket, így jött ki egy csíkból egy rózsa).
  7. Miután egy sor almát leraktunk, derelyevágóval az almák mellett kb. fél centivel levágjuk a tésztát, és az almás tésztacsíkot szorosan feltekerjük, majd kivajazott muffinsütőbe tesszük (így stabilan tudjuk sütni, nem fog eldőlni, szétesni, stb.) Így folytatjuk, amíg tart a tésztánk...
  8. Előmelegített sütőben sütjük (20 perc után már ellenőrizzük gyakran, és ha megfelelőnek találjuk a színét és az állagát, kivehetjük).
  9. Porcukorral meghintve tálaljuk, egy leveles tésztából kb. 13 db rózsa lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: muffinsütő
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17804
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Almás zserbórózsák
Csibedina 70 recept

Almás receptek után kutatva akadtam rá erre a kézműves süteményre, amit rögtön tovább is gondoltam, és összeházasítottam a zserbóval. Nagy sikert aratott mind küllemével, mind az ízével, bátran ajánlom mindenkinek :-).

Hozzászólások

Zúza

Már csak egy kis csokoládé hiányzik hozzá, bel?le, vagy róla... ;-)

Csibedina

Kedves Zúza! Az kicsit id?igényes ugyan, de megoldható, hogy a széleit pici ecsettel körbehúzzuk csokival :-) Csokireszelék, vagy olvasztott csoki kerülhet bele tetszés szerint. Üdv: Edina

Törölt felhasználó

A páromnak két gyengéje van: az almás süti és a zserbó. Ha anyukám megkérdezi h mit süssön, ? mindig rávágja h almás-zserbós almást :) Anyám meg mindig nevet, majd ismét megkérdezi. Na ezután nem fogja :D :D :D

Csibedina

Hát, candyqueen... akkor ezzel két legyet tudtok ütni egy csapásra :) Csempéssz bele egy kis csokit is, hogy teljes legyen az elégedettség ;) Én egyszerre voltam szkeptikus és borzasztó kíváncsi, mikor el?ször megcsináltam ezt a sütit, de nagyon-nagyon bevált és egészen biztos, hogy visszatér? lesz a desszertlistámban :) Várom a beszámolódat, nálatok milyen sikert aratott!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezért ne vegyél soha előre reszelt sajtot

A kényelmi termékek rendszeresen átveszik az irányítást a konyhában, főleg ha nincsen kedvünk vagy időnk mindent magunk elkészíteni. Gyakran használt „mentőöv” az előre reszelt sajt is, pedig több szempontból is alulmarad a frisshez képest.

Lakos Benedek

További cikkek