Almás zserbórózsák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Csibedina
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
884
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
3539
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
20.7g leveles tészta77 kcal
-
45.1g alma21 kcal
-
11.3g dió74 kcal
-
6.4g citrom1 kcal
-
9.4g vaj67 kcal
-
4.5g sárgabaracklekvár13 kcal
-
1.6g porcukor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
Összesen
267
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 68.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 440.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 137.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
884
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.6 g
Zsír
-
Összesen 274.9 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 299 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1762.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 630 mg
-
Nátrium 594 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 258 g
-
Cukor 114 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 549 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 969 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 933 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 385 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
3539
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
267
kcal
Hozzávalók
-
1 csomag leveles tészta
-
3 db alma
-
3 ek sárgabaracklekvár
-
3 ek porcukor
Elkészítés
- Az almákat megmossuk, felezzük, kimagozzuk, de nem hámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
- A fél citrom levével meglocsoljuk az almákat, a citrom lereszelt héját pedig teatojásba rakjuk.
- Annyi vizet öntünk az almaszeletekre, hogy picit ellepje, majd porcukor és fahéj keverékét beleszórjuk a vízbe (kb. 3 evőkanál porcukorra van szükség, ízlés szerinti fahéjmennyiséggel), a reszelt citromhéjat tartalmazó teatojást pedig belelógatjuk. Addig főzzük, míg az alma átpuhul (forrástól számított pár perc elég). Ha kész, lecsöpögtetjük.
- A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, meglocsoljuk a felolvasztott vajjal, majd ha a vaj megszilárdult a tésztán, folyékony baracklekvárt kenünk rá vékonyan.
- A lekvárrétegre nem túl finomra darált dió, porcukor és pici fahéj keveréke kerül, egyenletesen elhintve.
- Az almaszeleteket úgy helyezzük a tésztára, hogy egymást kissé fedjék (én a tészta keskenyebb részére kezdtem pakolni hosszában egymás alá őket, így jött ki egy csíkból egy rózsa).
- Miután egy sor almát leraktunk, derelyevágóval az almák mellett kb. fél centivel levágjuk a tésztát, és az almás tésztacsíkot szorosan feltekerjük, majd kivajazott muffinsütőbe tesszük (így stabilan tudjuk sütni, nem fog eldőlni, szétesni, stb.) Így folytatjuk, amíg tart a tésztánk...
- Előmelegített sütőben sütjük (20 perc után már ellenőrizzük gyakran, és ha megfelelőnek találjuk a színét és az állagát, kivehetjük).
- Porcukorral meghintve tálaljuk, egy leveles tésztából kb. 13 db rózsa lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: muffinsütő
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 197
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 18849
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Csibedina
70 recept
Almás receptek után kutatva akadtam rá erre a kézműves süteményre, amit rögtön tovább is gondoltam, és összeházasítottam a zserbóval. Nagy sikert aratott mind küllemével, mind az ízével, bátran ajánlom mindenkinek :-).