r
Nosalty Logó

Olga almás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Olga almás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 593 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 5928 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 196 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 593 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    281.7 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5107.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1505 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1816 mg
  • Nátrium
    1375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    768.8 g
  • Cukor
    512 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1157.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2248 micro
Összesen 5928 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Megpucoljuk az almát, és 1 cm-es vastagságra lekarikázzuk. Ezt egy alufóliával kibélelt tepsinek az aljába helyezzük egymás mellé. (Az alufólia nyugodtan kilóghat a tepsiből, és úgy könnyebb lesz kivenni!)
  2. Kikeverjük a tojássárgákat a porcukorral és a vízzel. Hozzáadjuk a sütőport, majd a lisztet, és csomómentesre keverjük. Majd a tojások kemény habját is hozzáadjuk. Óvatosan keverjük, hogy ne törjön össze a hab.
  3. A tészta felét ráöntjük az almára. A második felébe belekeverjük a kakaót, és ezt is ráöntjük.
  4. Amikor kisült, kiborítjuk a tepsiből, hogy az alma kerüljön felülre.
  5. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük. A tejből és a pudingból krémet főzünk. Ha kihűlt, összekeverjük a vajkrémmel, és a tészta almás felére kenjük.
  6. A habhoz a tejszínhabporból és a tejből habot keverünk, és ezt rákenjük a krémre.
  7. Minimun egy órára hideg helyre rakjuk, hogy dermedjen össze.
  8. Tálaláskor felszeljük kockákra, és karamellt pirítunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x20x8
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 54601
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szülinapokat krémes süteménnyel a legjobb ünnepelni, főleg, ha az ünnepelt is édesszájú.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?