r
Nosalty Logó

Olga almás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Olga almás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 593 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 5928 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 196 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 593 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    281.7 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5107.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1505 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1816 mg
  • Nátrium
    1375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    768.8 g
  • Cukor
    512 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1157.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2248 micro
Összesen 5928 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Megpucoljuk az almát, és 1 cm-es vastagságra lekarikázzuk. Ezt egy alufóliával kibélelt tepsinek az aljába helyezzük egymás mellé. (Az alufólia nyugodtan kilóghat a tepsiből, és úgy könnyebb lesz kivenni!)
  2. Kikeverjük a tojássárgákat a porcukorral és a vízzel. Hozzáadjuk a sütőport, majd a lisztet, és csomómentesre keverjük. Majd a tojások kemény habját is hozzáadjuk. Óvatosan keverjük, hogy ne törjön össze a hab.
  3. A tészta felét ráöntjük az almára. A második felébe belekeverjük a kakaót, és ezt is ráöntjük.
  4. Amikor kisült, kiborítjuk a tepsiből, hogy az alma kerüljön felülre.
  5. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük. A tejből és a pudingból krémet főzünk. Ha kihűlt, összekeverjük a vajkrémmel, és a tészta almás felére kenjük.
  6. A habhoz a tejszínhabporból és a tejből habot keverünk, és ezt rákenjük a krémre.
  7. Minimun egy órára hideg helyre rakjuk, hogy dermedjen össze.
  8. Tálaláskor felszeljük kockákra, és karamellt pirítunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x20x8
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 50816
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A szülinapokat krémes süteménnyel a legjobb ünnepelni, főleg, ha az ünnepelt is édesszájú.

Hozzászólások (13)

P.

Oké, engem az a "karamellketrec" is nagyon érdekel a süti mellett. :-) Hogy csináltad? Valamit formának használtál, rácsurgattad és levetted róla? Légysziiii, mondd el... :-D

Törölt felhasználó

Szerintem már ki is találtad:))pl: nagy mer?kanalat felfordítasz egy kicsit bekened vajjal és erre csorgatod az égetett cukrot majd amikor megszilárdul egyszer?en leemeled róla.:))

P.

Majdnem megvolt! :-) De jó tudni, hogy elötte be kell kenni vajjal. Köszönöm szépen! Eszter u.i: az elözö recepted is szuper, csak így tovább!

Törölt felhasználó

Nem én vagyok a recept feltev?je . Én csak bátorkodtam válaszolni a kérdésedre:))

P.

Annyi baj legyen! Ìgy is köszönöm! :-) Reméljük, majd a recept írója is olvassa.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én vagyok a recept beküld?je. Igen igaza van anyócácska-nak, mer?kanálon kell megcsinálni. De ha lehet kromozott mer?kanál legyen, mert ha zománcozott akkor soha nem fogod egyben leszedni. Egyszer?bb megoldásais van, mint hogy a vajat pazaroljuk. Egy tálba engedsz vizet és kevés olajat adsz hozzá, abban megmártod a mer?kanalat és már csurgathatod is rá a karamellt. Ja és a karamellt akkor érdemes amikor már a föz?kanálról lassan csurog le, így nagyon szép kis kosarakat tudsz csinálni. Remélem tudtam hasznos tanácsot adni.XD

P.

Szuper vagy! Köszi! :-D

neni

Szia Grosseb! Ez az almás kinézetre nagyon mutatós és a receptet elolvasva nagyon finom is lehet. Betettem a saját receptkönyvembe. Hétvégén fogom megcsinálni. Majd beszámolók róla, hogy milyen lett.

Törölt felhasználó

Szia neni! Örülök hogy tetszik a recept. Nálunk sem tartott sokáig, hogy elfogyjon! Sok sikert hozzá!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Hát megcsináltam....a párom mondta,hogy hétvégén ? nem tudja,de valamilyen pudingos,habos,valamit enne.Mivel odáig van egyébként az almás sütikért,ugyan mit is válszthattam volna??Almás,habos,pudingosat. De ez valami hihetetlen finom,elég nagy tepsivel csináltam annyi különbséggel,hogy nem tejszínhabot tettem a tetejére hanem hulalát és még aznap elfogyott.Köszönöm a receptet,biztos többször megcsinálom.Mindenkinek csak ajánlani tudom!!

Törölt felhasználó

Valaki árulja el nekem hogy mi a különbség a hulala és a tejszín között?! Én úgy tudtam ugyan az, csak a hulala az hulala és nem pl parmalat vagy milli....

P.

Szia csibe! A Hulala nem tejszín. Itt megtalálod a b?vebb leírását, illetve a kommenteknél elolvashatod, mi minden is van benne - mert tej például nincs. :-D http://www.nosalty.hu/hulala_alapanyag_7011 Egyébként növényi eredet?, vagyis olyan, mint vaj helyett a margarin. Eszter

Törölt felhasználó

Kedves Gargoyle! Köszönöm az infót, viszont ha jól olvasom akkor akkor ennek a felhasználása fele tejszín és fele hulala. Legalábbis ezt írta ott amit küldtél. Viszont a receptek egyikében sem olvastam hogy ezt bárki keverné bármivel! Ezek szerint ezt magában simán lehet használni? És általában a tejszín helyett??!! Cukor tényleg nem kell bele?! És mondjuk habfixáló ha sima habot szeretnél készíteni? Az ugye a tejszínhez általában kell, hogy ne essen össze ha a süti tetejére mint díszítést használjuk.

P.

Szia Csibe! Mondtam, hogy görgesd lejjebb, egészen az aljára, ott találsz kommenteket, az egyik pont az enyém, amiben elolvashatod, mi minden van benne. Érdemes. NAgyjából itt a lényeg. Összetétele: víz, hidrogénezett növényi zsírok (transzzsírok), cukor, nátrium-kazeinát, só, stabilizátorok, E240ii, E463, emulgeálószerek: E472e, E322, E472b, aromák, színezék: E160e, dinitrogén-oxid. Tejet nem tartalmaz. Ennyi cucc mellett, tejtartalom nélkül, nem is csoda, hogy még abfixáló nélkül is megáll egyhelyben. Magában is lehet használni, az, hogy tejszín helyett, az mindenkinek szíve joga, én nagyon utálom. cukor azért nem kell bele, mert tele van nyomva édesít?vel gyárilag. Én a helyedben nem is gondolkoznék azon, hogy tejszín helyett használjam. Eszter

Törölt felhasználó

:o) Bocsika tényleg eddig nem jutottam....de a lényeget már el is mondtad... "Én a helyedben nem is gondolkoznék azon, hogy tejszín helyett használjam." Köszönöm szépen!

P.

Csibe! Nagyon szuper vagy, ez a beszéd! A tejszín, az tejszín. Büszke vagyok rád, hogy nem d?lsz be annak, hogy milyen egyszer? használni a Hulalát! :-D Az egészséged fontosabb. Nagyon örülök. Eszter

Törölt felhasználó

Szia Grosseb.Süt?papírral is meg lehet csinálni,vagy mindenképpen alufólia kell alá?El?re is köszi a válaszod.:)Üdv:Timi

Törölt felhasználó

Igen. Használhatsz süt?papírt is. Az alma levét fogja fel mert könnyen megég, karamellizálódik.

Törölt felhasználó

Szia B.!! Na én is megcsináltam, és marha jóóó lett! Igaz nem mertem rárakni az összes almát mert nagyon soknak t?nt. Talán nagyobb tepsibe kellett volna... :) Köszi! Minden jót!

Törölt felhasználó

egyik kedvenc oldalam most keszulok elkesziteni eszt a sutit

chokolate

Sziasztok! Elkészítettem,nagyon finom süti.Tejszínhab helyett nálunk "Szabolcsban" csokoládémázzal vonják be.Régi hozzászólásokhoz f?zném hogy valami szóljon a Hulala mellett is.Laktózérzékeny vagyok sajnos,és ha valami habos sütikét szeretnék csinálni akkor bizony nekem be kell érnem ezzel.Laktózmentes tejb?l készítettem a pudingot is de sajnos tejszínb?l nem olyan egyszer? találni,nem beszélve az áráról.Aki hasonló cip?ben jár az bátran használja,aki nem az pedig örüljön hogy tejszínb?l készítheti el.Fiiiiiincsiiiiiiii lett!!!Nyami...köszi a receptet! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek