r
Nosalty Logó

Dupla almás omlós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kif Lee
Dupla almás omlós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

Összesen 771 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

Összesen 6155 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

Összesen 185 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 771 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    256.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5566.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1360 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    2413 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    919.3 g
  • Cukor
    458 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    1797.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2335 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2025 micro
  • β-crypt
    223 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1367 micro
Összesen 6155 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 185 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez keverjüka sütőport, elmorzsoljuka margarinnal, majd hozzáadjuka tojásokat és a porcukrot a vaníliás cukorral. Ezután betesszüka hűtőbe.
  2. Amíg a tészta pihen, lereszeljükaz almát, kinyomjuka levét. Hozzáadjuka cukrot, a fahéjat, a citrom reszelt héját és levét.
  3. Tepsibe nyújtjuka tészta egyik felét, amit megszórunk darált dióval. Egyenletesen rákanalazzukaz almát, majd a másik lapot szépenráfektetjük.
  4. Megszúrkáljukvillával, megkenjüktojással, és 190-200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  5. A tetejét porcukorral meghintjük, szeleteljük,és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 113
  • Össznézettség: 92062
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 20.

Ajánló

Isteni, amikor forrón kistányérokra szedem, és vaníliafagylalt-gombócokat teszek mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Dupla almás omlós süti
Kif Lee 42 recept

Az almás süti legyen almás...nagyon almás. Jó néhányszor megsütöttem, mire végleg kialakultak a pontos arányok. Igazi porhanyós, nagyon almás dolog. Általában picit savanykásabb almát választok. Imádom hideg estéken a sütőből kiáramló illatát. :)

Hozzászólások (16)

ercsibaba

Nem kell el?z?leg megdínsztelni az almát? Így is átpuhul? Az jó lenne, mert nem kellene sokat pepecselni az almával. Üdv.: Erika

Törölt felhasználó

Én sosem szoktam dínsztelni az almát.......teljesen átpuhul :-)

Pusztai

Én egy kicsivel több dioval csinálom szerintem nem rontja el!

Kif Lee

Én sem dinsztelem, szerintem sokkal intenzívebb így az íze, f?ként ha van, aki egyb?l lecsap itthon a friss almalére :) És igen, a dióval én sem bánok mindig csínján, most ennyi maradt itthon az aranygaluska után, tuti nem ront rajta ha több van benne, s?t. Judit

firecrest

Én dió és porcukor nélkül készítettem el de így is remek lett. Napok múlva is omlós és nem szárad ki. A fahéj mennyisége szerintem túl sok ezért csak két kávéskanállal tettem bele.

Törölt felhasználó

Ahogy látom, csak nekem t?nt fel a 2+1, de hogy az micsoda...? :)))

Kif Lee

:) Az els? két tojás a tésztájába kerül, a harmadikkal lekenjük a sütit miel?tt süt?be dugjuk. A hozzávalóknál nem, de az elkészítésnél írva van...sajnálom, ha nem voltam egyértelm?.

kazsmerne

Kedves Judit! A sütidet tönkölyliszttel, xilittel, ligával, dió helyett búzadarával készítettem, de így is olyan finom, hogy többször készítettem már... Köszi!! Szilvi

ÍzekImákSzerelem

Tökéletes! Nagy sikerem volt vele. :)

Kif Lee

Ennek örülök! :) Sajnos nekem is mindig az van....nem használ a sonkáinknak :D

Huncutka

Nagyon tetszik a recepted és épp most sül a süt?ben. Remélem nekem is jól sikerül :) Köszike a receptet!

Kif Lee

Huncutka, remélem, azóta már el is fogyott :D

mné

Bizonyára én nagyon elrontottam valamit, ugyanis a tésztám nyújthatatlan volt, még plusz liszt hozzáadása után sem. Csak darabonként tudtam a tepsibe nyomkodni a tésztát. Az almát pedig valószín?leg nagyon kinyomkodtam, mert eléggé száraz lett a töltelék. Összességében finom volt, de legközelebb a tésztába csak tojássárgáját teszek, és nem egész tojást, az almát meg nem nyomom ki ennyire. Köszönöm szépen a receptet!

Kif Lee

Sajnálom, hogy nem sikerült. Évek óta így készítem. Tudod egy picit liszt függ?, mennyi nedves anyagot vesz fel a tészta, valamint a tojás mérete is mérvadó lehet.

Csurgóné Erzsébet

Kevésnek találom a két tojásnyi nedvességet a félkiló liszthez.

Kif Lee

Talán figyelmen kívül hagytad a margarin mennyiségét. Kiválóan összeáll, puha, nyújtható a tészta :)

Törölt felhasználó

Most sült ki, nagyon finom lett, szuper recept!

sszandra

Tökéletes recept, mindenkinek nagyon ízlett! :) Köszönöm!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek