Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dupla almás omlós süti

Dupla almás omlós süti
Dupla almás omlós süti
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az almás süti legyen almás...nagyon almás. Jó néhányszor megsütöttem, mire végleg kialakultak a pontos arányok. Igazi porhanyós, nagyon almás dolog. Általában picit savanykásabb almát választok. Imádom hideg estéken a sütőből kiáramló illatát. :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

ajánlat

Isteni, amikor forrón kistányérokra szedem, és vaníliafagylalt-gombócokat teszek mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez keverjük a sütőport, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojásokat és a porcukrot a vaníliás cukorral. Ezután betesszük a hűtőbe.
  2. Amíg a tészta pihen, lereszeljük az almát, kinyomjuk a levét. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a citrom reszelt héját és levét.
  3. Tepsibe nyújtjuk a tészta egyik felét, amit megszórunk darált dióval. Egyenletesen rákanalazzuk az almát, majd a másik lapot szépen ráfektetjük.
  4. Megszúrkáljuk villával, megkenjük tojással, és 190-200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  5. A tetejét porcukorral meghintjük, szeleteljük, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x30 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 70
össznézettség: 80 310
elküldve: 47
receptkönyvben: 1 065
elkészítve: 62/77
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kif Lee

Mióta szakács: 2012.02.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

emeletes almás süti, extra almás szelet

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsubidooo
zsubidooo Sun, 2019-09-29 17:48

Megsütöttem, isteni finom lett. Perfect recepi, köszönöm!
Zsuzsa

sszandra
sszandra Sun, 2018-11-04 11:21

Tökéletes recept, mindenkinek nagyon ízlett! :) Köszönöm!

Judit6
Kif Lee / Judit6 Tue, 2018-03-13 09:59

Talán figyelmen kívül hagytad a margarin mennyiségét. Kiválóan összeáll, puha, nyújtható a tészta :)

mné
mné Sun, 2014-09-07 19:50

Bizonyára én nagyon elrontottam valamit, ugyanis a tésztám nyújthatatlan volt, még plusz liszt hozzáadása után sem. Csak darabonként tudtam a tepsibe nyomkodni a tésztát. Az almát pedig valószínűleg nagyon kinyomkodtam, mert eléggé száraz lett a töltelék. Összességében finom volt, de legközelebb a tésztába csak tojássárgáját teszek, és nem egész tojást, az almát meg nem nyomom ki ennyire. Köszönöm szépen a receptet!

Judit6
Kif Lee / Judit6 Sun, 2014-09-07 21:44

Sajnálom, hogy nem sikerült.
Évek óta így készítem. Tudod egy picit liszt függő, mennyi nedves anyagot vesz fel a tészta, valamint a tojás mérete is mérvadó lehet.

Huncutka
Huncutka / Huncutka Tue, 2014-07-01 17:50

Nagyon tetszik a recepted és épp most sül a sütőben. Remélem nekem is jól sikerül :)
Köszike a receptet!

Judit6
Kif Lee / Judit6 Mon, 2014-01-06 19:51

Ennek örülök! :)
Sajnos nekem is mindig az van....nem használ a sonkáinknak :D

kazsmerne
kazsmerne Tue, 2013-10-22 12:22

Kedves Judit!

A sütidet tönkölyliszttel, xilittel, ligával, dió helyett búzadarával készítettem, de így is olyan finom, hogy többször készítettem már... Köszi!! Szilvi

Judit6
Kif Lee / Judit6 Thu, 2012-11-01 22:45

:)
Az első két tojás a tésztájába kerül, a harmadikkal lekenjük a sütit mielőtt sütőbe dugjuk.
A hozzávalóknál nem, de az elkészítésnél írva van...sajnálom, ha nem voltam egyértelmű.

firecrest
firecrest / firecrest Wed, 2012-10-31 09:50

Én dió és porcukor nélkül készítettem el de így is remek lett. Napok múlva is omlós és nem szárad ki. A fahéj mennyisége szerintem túl sok ezért csak két kávéskanállal tettem bele.

Judit6
Kif Lee / Judit6 Sun, 2012-10-21 09:23

Én sem dinsztelem, szerintem sokkal intenzívebb így az íze, főként ha van, aki egyből lecsap itthon a friss almalére :)

És igen, a dióval én sem bánok mindig csínján, most ennyi maradt itthon az aranygaluska után, tuti nem ront rajta ha több van benne, sőt.
Judit

Pusztai
Pusztai Sat, 2012-10-20 19:58

Én egy kicsivel több dioval csinálom szerintem nem rontja el!

Moncsu
Moncsu Sat, 2012-10-20 19:45

Én sosem szoktam dínsztelni az almát.......teljesen átpuhul :-)

ercsibaba
ercsibaba Sat, 2012-10-20 19:39

Nem kell előzőleg megdínsztelni az almát? Így is átpuhul? Az jó lenne, mert nem kellene sokat pepecselni az almával. Üdv.: Erika

771
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
porcukor 15 dkg
dió 5 dkg
barna cukor 10 dkg
fahéj 2 ek
alma 2 kg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
tojás 1 db
porcukor 1 csapott ek