Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-szilvás muffin

Almás-szilvás muffin
Almás-szilvás muffin
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kolleganőm szülinapjára készítettem ezt a gyümölcsös muffint, nem túl édes, télízű finomság. Szeretem a tejföllel, vagy joghurttal készült muffinokat, mert sokkal tovább puhák és frissek maradnak.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, amit otthon találunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat elkeverjük a cukorral, hozzáöntjük az olajat, majd beleszitáljuk a lisztben elkevert sütőport, és fahéjat.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, majd a darabokra vágott szilvát és almát is, és jól összekeverjük, hogy egyenletesen legyen mindenhol gyümölcs.
  3. Muffinformába kanalazzuk a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Ha kész, megvárjuk amíg kihűl, és a tubusos cukormázból nyomunk a tetejükre kb egy evőkanálnyit, és késsel elkenjük. (Ha nincs otthon kész cukormáz, tojásfehérjéből és porcukorból könnyen készíthetünk, amit ételfestékkel bármilyenre színezhetünk.) Rászórjuk a cukorkákat, kicsit belenyomkodjuk, hogy ne potyogjanak le, és elkészült a remekmű. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 240
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Málnaszörp

Mióta szakács: 2011.10.23.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás muffin almával, szilvás-almás muffin, almás muffin szilvásan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

694
tojás 2 db
cukor 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
tejföl 4 ek
fahéj 1 ek
szilva 15 dkg
alma 0.5 közepes db
cukormáz 10 dkg
színes cukorka 2 ek