Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-mákos fantázia

Almás-mákos fantázia
Almás-mákos fantázia
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámmal ketten mesterek vagyunk a "Használd újra a tegnapit"című játékban -a mai eredmény ez lett. Nagyon finom és lágy rakottast kapunk, szerintünk önálló ételként is kitűnő egy tartalmasabb leves után.
Nem túl édes, ragacsos, de ez még engem sem zavar, aki pedig imádja a tömény édességeket:).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kicsi barackpálinkával kikevert házi baracklekvárral, esetleg -gyerekeknek- melegített mézzel.
A tetejére Hulala mehet, de nekünk nem hiányzott:)
Esetleg habcsókos tojáshab is, mint a máglyarakásra szokás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először bő, lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát -al dente- vagyis "ropogósra".
  2. Leszűrjük, és félretesszük.
  3. Megtisztítjuk, és hajszálvékonyra felszeleteljük az almákat.
  4. Fahéjas cukorban megforgatjuk őket, majd állni hagyjuk.
  5. Összekeverjük a tojást, a cukrokat, a tejfölt és a citrom héját, levét.
  6. Egy közepes méretű tepsit vékonyan kivajazunk, az első réteg alma, erre kerül a tészta.
  7. Ezt megszórjuk a mákos mazsolával, majd féldiónyi vajdarabkákat ejtünk a tetejükre.
  8. Meglocsoljuk a tojásos-tejfölös keverékkel, majd ezt megismételjük.
  9. Cukros alma legyen a tetején (karamellizálódik: finom!).
  10. Középen sütjük 20 percig.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x20x7 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 656
elküldve: 0
receptkönyvben: 145
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Elise

Mióta szakács: 2009.11.22.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott mákos tészta, mákos rakottas, mákos-almás rakott tészta, édes rakott tészta karamellizált almával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1737
tagliatelle 50 dkg
mák 50 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
tojás 2 db
tejföl 300 g
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
alma 4 nagy db
mazsola 100 g
cukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint