r
Nosalty Logó

Mákos-lekváros rakott metélt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos-lekváros rakott metélt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1045 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 1045 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    210.6 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4729.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1623 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1868 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1559 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    791 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 4177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A metéltet a szokásos módon, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, folyó vízben lehűtjük, majd lecsepegtetjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 5 ek porcukorral habosra keverjük, a fehérjéket 1 ek porcukorral kemény habbá verjük.
  3. A tejfölt és az olvasztott vajat hozzákeverjük a habos tojássárgájához, majd a megfőtt tésztát összekeverjük ezzel a krémmel. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot is.
  4. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral (vagy kikenjük vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával) és beleöntjük a tészta felét.A mákot összekeverjük a porcukorral és egyenletesen elosztjuk a tésztán.
  5. A szilvalekvárt rákanalazzuk a mákos rétegre és befedjük a maradék tésztával.
  6. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, porcukorral megszórva langyosan tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 254
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 37804
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 25.

Ajánló

A laktató, de könnyen elkészíthető desszertek, tészták kedvelőinek, illetve a mákos édességek szerelmeseinek ajánlom. Mindenképp érdemes kipróbálni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvalekváros recepteket keresgéltem, mert Anyukámnak elég sok szilvalekvárja maradt még az elmúlt évekből. Így bukkantam erre a rakott tésztára egy régebbi NL Konyhában. Nagyon megörültem, mert a mákos finomságok általában a kedvenceim közé tartoznak, szóval mindenképp ki akartam próbálni. Nem bántam meg, nagyon finom lett, a tészta finom puha és nagyon ízletes a mákos és szilvalekváros rétegnek köszönhetően.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!