Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-lekváros rakott metélt

Mákos-lekváros rakott metélt
Mákos-lekváros rakott metélt
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilvalekváros recepteket keresgéltem, mert Anyukámnak elég sok szilvalekvárja maradt még az elmúlt évekből. Így bukkantam erre a rakott tésztára egy régebbi NL Konyhában.
Nagyon megörültem, mert a mákos finomságok általában a kedvenceim közé tartoznak, szóval mindenképp ki akartam próbálni.
Nem bántam meg, nagyon finom lett, a tészta finom puha és nagyon ízletes a mákos és szilvalekváros rétegnek köszönhetően.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A laktató, de könnyen elkészíthető desszertek, tészták kedvelőinek, illetve a mákos édességek szerelmeseinek ajánlom.
Mindenképp érdemes kipróbálni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A metéltet a szokásos módon, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, folyó vízben lehűtjük, majd lecsepegtetjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 5 ek porcukorral habosra keverjük, a fehérjéket 1 ek porcukorral kemény habbá verjük.
  3. A tejfölt és az olvasztott vajat hozzákeverjük a habos tojássárgájához, majd a megfőtt tésztát összekeverjük ezzel a krémmel. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot is.
  4. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral (vagy kikenjük vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával) és beleöntjük a tészta felét. A mákot összekeverjük a porcukorral és egyenletesen elosztjuk a tésztán.
  5. A szilvalekvárt rákanalazzuk a mákos rétegre és befedjük a maradék tésztával.
  6. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, porcukorral megszórva langyosan tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 829
elküldve: 9
receptkönyvben: 467
elkészítve: 8/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Makréla

Mióta szakács: 2010.05.03.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

somababa
somababa Wed, 2012-04-11 15:41

Kedves Zsani! Megcsináltam a hétvégén és isteni lett, másnap délre elfogyott :-) Annyit változtattam, hogy baracklekvárral csináltam, valamint amikor tettem be a sütőbe, láttam meg a tojásfehérjés tálat...tehát kimaradt. Így ráöntöttem és összekevertem az egészet, de semmit nem ártott neki :-))) nagyon köszönöm a receptet!

evacili
evacili Fri, 2012-04-06 21:42

Tetszik a recept! Férjem odavan az édes tésztákért, meglepem vele.

1042
hosszúmetélt 25 dkg
tojás 5 db
tejföl 2.5 dl
vaj 9 ek
szilvalekvár 25 dkg
mák 8 dkg
porcukor 18 dkg