Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejben főtt metélt

Tejben főtt metélt
Tejben főtt metélt
42 perc / előkészület: 15 perc főzés: 2 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy tartalmasabb leves után kitűnő ez az édes tészta. Kockákra vágva melegen, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

hozzávalók / 4 adag

A metélthez

A forma kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet fazékban felforraljuk, a tésztát hozzáadjuk, kb. 1-2 percig kevergetve főzzük. A tűzről levesszük, szorosan lefedjük, és hűlni hagyjuk. Ezalatt a tészta az összes tejet magába szívja.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd összekeverjük a mazsolával és a tésztával. A végén óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
  3. Egy tűzálló tálat a vajjal kikenünk, zsemlemorzsával meghintjük, a tésztás keveréket egyenletesen belesimítjuk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 637
elküldve: 10
receptkönyvben: 523
elkészítve: 9/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejes tésztafelfújt, cérnametélt felfújt, édes metéltrakottas

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

536
tej 750 ml
cérnametélt 250 g
tojás 3 db
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 70 g
vaj 20 g
zsemlemorzsa 2 ek