Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargabéles Katharosz konyhájából

Vargabéles Katharosz konyhájából
Vargabéles Katharosz konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy régi kedvenc, kezdő háziasszonyként tanultam. Húsos leves mellé kitűnő választás.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát lobogó enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, leöblítjük, majd lehűtjük.
  2. A tojások sárgáját a fele cukorral, a puha margarinnal, a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Beledolgozzuk a tejfölt, a túrót és a /megmosott és kicsit meleg vízbe áztatott/ mazsolát.
  3. Ezután beleforgatjuk a lecsöpögtetett tésztát.
  4. A tojások fehérjét a maradék cukorral, vaníliával kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk.
  5. Egy margarinnal kikent tepsit kibélelünk a fele réteslappal úgy, hogy kicsit túllógjon a tepsi peremén /a lapok között olvasztott margarin/, a túrós masszát belesimítjuk, a maradék réteslappal befedjük, olvasztott vajjal megkenjük.
  6. Sütés: közepes hőfokra előmelegített sütőben kb. 40 - 50 percig, mielőtt felszeletelnénk, kb. 15 percig pihentessük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 39x22 cm
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 156
elküldve: 1
receptkönyvben: 127
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
481 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mazsolás vargabéles, túrós tejfölös tésztarakottas, cukros tésztarakottas túróval

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2013-02-13 11:48

Annyit változtattam rajta, hogy tejben főztem ki a cérnametéltet és vékony leveles tészta ment alul-felül, mivel ezt találtam itthon. Különben ez egy nagyon jó recept, vendégváróra készült és utolsó morzsáig elfogyott! Köszönjük!

katharosz
Katharosz / katharosz Wed, 2013-02-13 22:28

Örülők, hogy sikerült, a végeredmény a lényeg, egyébként szokták tejben kifőzni a tésztát.
Üdv.
Kati

1295
cérnametélt 20 dkg
0 ízlés szerint
tojás 4 db
porcukor 20 dkg
margarin 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tehéntúró 50 dkg
tejföl 2 dl
mazsola 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
réteslap 1 csomag
margarin 5 dkg