Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás krémes Margó konyhájából

Almás krémes Margó konyhájából
Almás krémes Margó konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütemény én rokonoknál ettem, és annyira ízlett, hogy elkértem a receptet. Azóta is csinálom, mert nekünk ízlik.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

1. Krémhez

2. Krémhez

Almás részhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a zsírral, sütőporral elmorzsoljuk, majd hozzáadva a tojásokat, vaníliát, kristálycukrot, kis doboz tejfölt összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk.
  2. Egy nagy tepsi hátoldalát kizsírozzuk, és 28 cm x 35 cm-es lapra kinyújtott tésztát ráhelyezzük. Előmelegített sütőben kb 170 C fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Óvatosan lecsúsztatjuk egy tálcára, és hűlni hagyjuk (még 2 x ismételve).
  3. A vaníliapudingot elkeverjük a kristálycukorral és a tejjel, sűrűre főzzük. Időnként megkeverve langyosra hűtjük.
  4. A margarint a porcukorral és a vaníliacukorral habosra keverjük, és amikor már langyos a főzött pudingos krém, összekeverjük.
  5. A tisztára mosott almákat megreszeljük (reszelve volt 90 dkg), a kristálycukorral és az őrölt fahéjjal megpároljuk. Még langyosan rákenjük az első lapra.
  6. Rárakjuk a második lapot, megkenjük a krémmel úgy, hogy egy kicsi a tetejére is maradjon. Erre tesszük a harmadik lapot, amire a maradék krémet kenjük.
  7. Étcsokoládét reszelünk rá. Hűvös helyre tesszük, és másnap szeleteljük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x35 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 896
elküldve: 5
receptkönyvben: 141
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Margó48

Mióta szakács: 2013.06.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Almás krémes nagy adag, almás krémes, pudingos-almás krémes sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

FogdnéTóthMargit
Margó48 / FogdnéTóthMargit Mon, 2015-08-17 11:22

Tisztelt NoSalty!
Megtisztelő számomra a kiemelés, igyekezni fogok, hogy egyre több, segíteni szándékozó receptem, kerüljön fel az oldalra. Köszönettel és üdvözlettel Margó

FogdnéTóthMargit
Margó48 / FogdnéTóthMargit Sun, 2014-08-24 20:00

Tisztelt szerkesztőség! A tészta felsorolásánál kimaradt az 1 cs sütőpor, legyenek szívesek pótolni, vagy hogyan tudnám javítani. köszönettel Marfó

815
finomliszt 60 dkg
sütőpor 1 csomag
sertészsír 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 2 db
cukor 20 dkg
tejföl 17 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 3 ek
tej 7 dl
margarin 25 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
alma 6 nagy db
cukor 10 dkg
fahéj 3 kávéskanál
étcsokoládé 2 dkg