r
Nosalty Logó

Almás gombóc helena konyhájából

helena26
Almás gombóc helena konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

386
Kalória
5.6g
Fehérje
84.9g
Szénhidrát
3.6g
Zsír
141.3g
Víz
7.5g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
41.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1543 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 386 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    339.6 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    565.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 1543 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. Az almát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A levét kicsit nyomjuk ki, adjuk hozzá a lisztet, keverjük jól össze, és legalább 30 percig pihentetjük. Ha lágyabb a tészta, tehetünk bele még lisztet vagy 1-2 ek finomra darált zsemlemorzsát.
  2. Egy tányérba készítsünk réteslisztet. Ebbe forgassuk bele a kanállal kivett tésztát. Mivel a tészta eléggé ragadós, így tudunk csak golyót formálni belőle.
  3. Bő, enyhén sós vízben kifőzzük a golyókat kb. 7-10 percig. Leszűrjük, vajat teszünk rá, kicsit megforgatjuk benne.
  4. Darált dióval, fahéjas porcukorral tálaljuk. Frissen fogyasztva kitűnő étel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p

Nem nagyon fogy az alma, gondoltam, akkor gombóc lesz belőle. Egyik szlovák oldalon találtam rá erre a receptre, ami almából készül, az rossz nem lehet. Én még sosem hallottam az almából készült gombócról, de nem csalódtam benne.

Nosalty stories

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Baklavacroissant

Ugyanúgy ropogós, ugyanolyan diós, ugyanúgy csöpög lemezes belsejéből a cukorszirup: ez a baklava azonban mind időben, mind munkában jóval kevesebbet kér tőlünk. A titok nyitja egy-két ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek