Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-fahéjas süti SzKriszta konyhájából

Almás-fahéjas süti SzKriszta konyhájából
Almás-fahéjas süti SzKriszta konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régi recept, nagyon könnyű elkészíteni, és nagyon nagyon finom!  :)
A képen egy Valentin napos variációt láthattok, a szívecske zseléfixből készült.
És hogy hány adagos a recept??? Nehéz kérdés... tőled függ, Te mennyit eszel meg belőle titokban... :)

Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 4 tojást felverjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, citrom héját, majd csorgatva az olajat. Habverővel érdemes kevergetni addig, míg sima állagú nem lesz, tehát hogy az olaj kellően beleolvadjon a környezetébe.
  2. A lisztet, a sütőport és a fahéjat csak simán összekeverjük, majd 4-5 részletben hozzáadjuk és beledolgozzuk a tojásos masszába.
  3. A 4 almát meghámozzuk, majd a reszelő nagyobb részével lereszeljük. A csutkájára/csumájára vigyázzunk! Majd hozzáadjuk a fahéj színű masszánkhoz.
  4. Egy közepes méretű tepsit olajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával meghintjük, hogy mindenhova jusson. A tepsi oldalára is! Közben a sütőt melegítsük elő.
  5. Csak simán öntsük bele a masszát a kikent tepsibe, és várjuk a csodát!
  6. Süssük szép pirosra, de fogpiszkálóval ellenőrizhetjük, jó-e már.
  7. Almalekvárral még finomabb!  ;)
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 069
elküldve: 2
receptkönyvben: 118
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SzKriszta

Mióta szakács: 2012.02.19.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás süti fahéjjal, könnyű fahéjas süti, édes szelet almásan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2012-09-10 21:26

Szia Kriszta!
Ma elkészítettem a sütit. Lenne pár kérdésem. A bögre szerinted is 2.5 dl? Ugyanis túl édesnek találtam, pedig nem is tettem bele az összes cukrot. A fahéj mennyisége is kicsit zavaros. Pontosítanád. Nem akartam elhinni, hogy olyan sok fahéj kell bele. Nem mertem csak keveset beletenni. Miért kell zsemlemorzsa a tepsibe? Nem lehet liszttel? A férjem nem nagyon szereti a zsemlemorzsát. Egyébként nagyon jó recept ! Gyors , egyszerű, csak most nekem édes. Köszi, hogy feltetted ezt a receptet. Mivel annyira egyszerű, nem találtál ki hozzá változatokat?
Üdv. Marcsi-Boszi

SzKriszta
SzKriszta / SzKriszta Mon, 2014-12-08 18:02

Szia Marcsi-Boszi!

Huuu, de régen voltam már az oldalon. Elnézésedet kérem a nagyon késői válaszért.
Természetesen liszttel is jó behinteni a tepsit. Es igen, a cukor sok igy, kevesebbre is változtattam most.
Szoktam variálni igen, azóta volt, hogy diót tettem bele, volt, hogy kettő adagot csináltam és a kettő közé lekvárt kentem, előfordult, hogy mazsolát tettem bele, vagy nagyobb almadarabokat..... már csak a kreativitásunk szabhat határt!
Köszönöm az észrevételedet és örülök, hogy ízlett!
Minden jot neked és kellemes ünnepeket!
Üdv.: SzKriszta

558
tojás 4 db
cukor 1.5 bögre
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 2 dl
finomliszt 1.5 bögre
sütőpor 0.5 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
1 csipet
alma 4 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert