r
Nosalty Logó

Almás csirke répás kuszkusszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Barabra
Almás csirke répás kuszkusszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tejszínes-almás csirkeragu

répás kuszkusz

Összesen 623 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tejszínes-almás csirkeragu

répás kuszkusz

Összesen 2491 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tejszínes-almás csirkeragu

répás kuszkusz

Összesen 133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2976 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 623 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    155.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3257.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1830 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1302.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1482 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11903 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 2491 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    265 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

tejszínes-almás csirkeragu

répás kuszkusz

Elkészítés

tejszínes-almás csirkeragu

  1. A csirkemellet apró kockára vágjuk fel, és az olajon megsózva pirítsuk addig, amíg fehér nem lesz, és a fakanállal félbe nem tudjuk könnyen vágni. Ezután szedjük ki a csirkéket, és terítsük szét egy tepsiben, majd nagy lángon tegyük be a sütőbe, hadd piruljanak tovább, de néha rázzuk meg a tepsit, hogy a hús ne csak az egyik oldalán piruljon meg.
  2. Amíg a csirke pirul, a hagymát, fokhagymát vágjuk apróra, és a csirke után maradt olajon pároljuk üvegesre. Ha kevés olaj maradt, adjunk hozzá még nyugodtan. Az almát reszeljük le, és adjuk hozzá a hagymákhoz. Ha engedett egy kis levet, tegyük rá a fűszereket, és adjuk hozzá a mézet. Hozzáöntve 100 ml vizet, pároljuk össze (hamar megvan).
  3. Vegyük ki a csirkét a sütőből, tegyük bele az almás alapba, keverjük össze, majd adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük össze az egészet forrásig. Ha sok lett a leve, akkor főzzünk el belőle, amennyit szeretnénk, de néha keverjük meg, mert az égett csirke nem finom. Ezzel tulajdonképpen ez készen van.
  4. Hámozzuk meg a répát, vágjuk fel karikára, és sós vízben főzzük puhára. Addig készítsük el a kuszkuszt. Ha nem találunk a csomagoláson leírást, vagy csak nem tudjuk hogyan kell csinálni:
  5. Mérjük meg egy bögrében mennyi kuszkuszt szeretnénk készíteni, majd ugyanabban a bögrében mérjünk ki UGYANANNYI vizet, és forraljuk fel. Adjunk a kuszkuszhoz sót és egy kevés olajat, keverjük össze, és öntsük rá a forró vizet. Hagyjuk így, amíg nem szívja magába a vizet. A kuszkusz tulajdonképpen egy instant köret, mert nem kell főzni.
  6. Keverjük össze a kuszkuszt a répával, és tálaljuk a már kész tejszínes-almás csirkeraguval:)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1135
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás csirke répás kuszkusszal
Barabra 4 recept

Anya cukorbeteg, és valami olyat kellett főznöm, ami nem fogja Őt bántani... Hát ez lett a vége :)

Hozzávalók

tejszínes-almás csirkeragu

répás kuszkusz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...