Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás csirke répás kuszkusszal

Almás csirke répás kuszkusszal
Almás csirke répás kuszkusszal
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anya cukorbeteg, és valami olyat kellett főznöm, ami nem fogja Őt bántani... Hát ez lett a vége :)

hozzávalók / 4 adag

tejszínes-almás csirkeragu

répás kuszkusz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet apró kockára vágjuk fel, és az olajon megsózva pirítsuk addig, amíg fehér nem lesz, és a fakanállal félbe nem tudjuk könnyen vágni. Ezután szedjük ki a csirkéket, és terítsük szét egy tepsiben, majd nagy lángon tegyük be a sütőbe, hadd piruljanak tovább, de néha rázzuk meg a tepsit, hogy a hús ne csak az egyik oldalán piruljon meg.
  2. Amíg a csirke pirul, a hagymát, fokhagymát vágjuk apróra, és a csirke után maradt olajon pároljuk üvegesre. Ha kevés olaj maradt, adjunk hozzá még nyugodtan. Az almát reszeljük le, és adjuk hozzá a hagymákhoz. Ha engedett egy kis levet, tegyük rá a fűszereket, és adjuk hozzá a mézet. Hozzáöntve 100 ml vizet, pároljuk össze (hamar megvan).
  3. Vegyük ki a csirkét a sütőből, tegyük bele az almás alapba, keverjük össze, majd adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük össze az egészet forrásig. Ha sok lett a leve, akkor főzzünk el belőle, amennyit szeretnénk, de néha keverjük meg, mert az égett csirke nem finom. Ezzel tulajdonképpen ez készen van.
  4. Hámozzuk meg a répát, vágjuk fel karikára, és sós vízben főzzük puhára. Addig készítsük el a kuszkuszt. Ha nem találunk a csomagoláson leírást, vagy csak nem tudjuk hogyan kell csinálni:
  5. Mérjük meg egy bögrében mennyi kuszkuszt szeretnénk készíteni, majd ugyanabban a bögrében mérjünk ki UGYANANNYI vizet, és forraljuk fel. Adjunk a kuszkuszhoz sót és egy kevés olajat, keverjük össze, és öntsük rá a forró vizet. Hagyjuk így, amíg nem szívja magába a vizet. A kuszkusz tulajdonképpen egy instant köret, mert nem kell főzni.
  6. Keverjük össze a kuszkuszt a répával, és tálaljuk a már kész tejszínes-almás csirkeraguval:)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 775
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Barabra

Mióta szakács: 2015.08.23.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás csirke, tejszínes csirkemell

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

615
napraforgó olaj 4 ek
csirkemell filé 500 g
alma 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
főzőtejszín 250 ml
méz 1 ek
víz 100 ml
curry por 0 ízlés szerint
gyömbérpor 0 ízlés szerint
fahéj 1 csipet
0 ízlés szerint
sárgarépa 2 közepes db
kuszkusz 25 dkg
víz 250 ml
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint