r
Nosalty Logó

Almás csirke répás kuszkusszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Barabra
Almás csirke répás kuszkusszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tejszínes-almás csirkeragu

répás kuszkusz

Összesen 623 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tejszínes-almás csirkeragu

répás kuszkusz

Összesen 2491 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tejszínes-almás csirkeragu

répás kuszkusz

Összesen 133 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2976 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 623 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    155.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3257.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1830 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1302.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1482 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11903 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 2491 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    265 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

tejszínes-almás csirkeragu

répás kuszkusz

Elkészítés

tejszínes-almás csirkeragu

  1. A csirkemellet apró kockára vágjuk fel, és az olajon megsózva pirítsuk addig, amíg fehér nem lesz, és a fakanállal félbe nem tudjuk könnyen vágni. Ezután szedjük ki a csirkéket, és terítsük szét egy tepsiben, majd nagy lángon tegyük be a sütőbe, hadd piruljanak tovább, de néha rázzuk meg a tepsit, hogy a hús ne csak az egyik oldalán piruljon meg.
  2. Amíg a csirke pirul, a hagymát, fokhagymát vágjuk apróra, és a csirke után maradt olajon pároljuk üvegesre. Ha kevés olaj maradt, adjunk hozzá még nyugodtan. Az almát reszeljük le, és adjuk hozzá a hagymákhoz. Ha engedett egy kis levet, tegyük rá a fűszereket, és adjuk hozzá a mézet. Hozzáöntve 100 ml vizet, pároljuk össze (hamar megvan).
  3. Vegyük ki a csirkét a sütőből, tegyük bele az almás alapba, keverjük össze, majd adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük össze az egészet forrásig. Ha sok lett a leve, akkor főzzünk el belőle, amennyit szeretnénk, de néha keverjük meg, mert az égett csirke nem finom. Ezzel tulajdonképpen ez készen van.
  4. Hámozzuk meg a répát, vágjuk fel karikára, és sós vízben főzzük puhára. Addig készítsük el a kuszkuszt. Ha nem találunk a csomagoláson leírást, vagy csak nem tudjuk hogyan kell csinálni:
  5. Mérjük meg egy bögrében mennyi kuszkuszt szeretnénk készíteni, majd ugyanabban a bögrében mérjünk ki UGYANANNYI vizet, és forraljuk fel. Adjunk a kuszkuszhoz sót és egy kevés olajat, keverjük össze, és öntsük rá a forró vizet. Hagyjuk így, amíg nem szívja magába a vizet. A kuszkusz tulajdonképpen egy instant köret, mert nem kell főzni.
  6. Keverjük össze a kuszkuszt a répával, és tálaljuk a már kész tejszínes-almás csirkeraguval:)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 933
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Almás csirke répás kuszkusszal
Barabra 4 recept

Anya cukorbeteg, és valami olyat kellett főznöm, ami nem fogja Őt bántani... Hát ez lett a vége :)

Hozzászólások

Hozzávalók

tejszínes-almás csirkeragu

répás kuszkusz

Címlapról ajánljuk

További cikkek