r
Nosalty Logó

Almás-sajtos hús tepsiben

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Macska
Almás-sajtos hús tepsiben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3111 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 519 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.8 g

Zsír

  • Összesen
    218.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6805.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    1824 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2815 mg
  • Nátrium
    1586 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1173.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1211 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 3111 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. A tepsi alját beolajozzuk, majd a hússzeleteket szépen eligazgatjuk egymás mellett. (Nem baj, ha kicsit torlódnak, mert sütés közben úgyis kicsit összeugranak.)
  3. Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházát, vékony szeletekre vágjuk, és beterítjük a húsokat.
  4. A sajtot lereszeljük. A felét rászórjuk az almákra, majd bőven meglocsoljuk tejföllel. (Ehhez jó a hígabb fajta is.) A tetejére rászórjuk a sajt másik felét.
  5. Lefedjük alufóliával, és kb. egy óra alatt puhára sütjük. A végén levesszük a fóliát, és még kb. negyed óra alatt szép pirosra, ropogósra sütjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 38x22x6
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7794
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 11.

Ajánló

A változatosság kedvéért néha alma helyett egy kis fej hagymát karikázok a húsra, és néhány gerezd zúzott fokhagymát adok hozzá - úgy is isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok évvel ezelőtt kaptam ezt a receptet még egy régi kolléganőmtől - azóta rengetegszer megcsináltam, nagyon szereti az egész család. Most éppen kicsontozott karajom volt otthon, de nagyon finom tarjából is - talán még omlósabb is lesz az eredmény. Az almától nem kell megijedni, nem lehet kiérezni, csak finom szaftossá teszi a húst.  Minden fajta köret jól illik hozzá, szeretjük tésztával, rizzsel vagy zöldséggel is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?