r
Nosalty Logó

Szárnyashússal töltött alma

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
TraRita
Szárnyashússal töltött alma
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1064 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 266 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    862.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 1064 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk, felöntjük a felforrt tejjel, majd sűrűre főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük (ha van egész szerecsendió, akkor azt reszeljünk bele).
  2. Beleforgatjuk az apróra vágott húst és a póréhagymát (vagy a paprikát).
  3. Az almák tetejéről levágunk egy szeletet, magházat eltávolítjuk, majd a húsát kikaparjuk úgy, hogy jó egy centis fala maradjon a gyümölcsnek. A kivájt almát felaprítjuk, és a húsos mártáshoz adjuk.
  4. A citrom levével meglocsoljuk az almákat, majd a töltelékkel megtöltjük, ráhelyezzük a "sapkákat".
  5. Vajjal kikent tűzálló tálba tesszük, sütőben megsütjük és melegen fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5245
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szárnyashússal töltött alma
TraRita 118 recept

Az ünnepek között könnyű ételre vágytunk, nem beszélve a maradékokról, amivel valamit kezdeni kell. Lapozgattam egy könyvemet, abban találtam ezt a receptet. Igazán gyorsan elkészíthető, finom, könnyű és ízletes étel. Egyébként is imádom a sült almát, sokszor van, hogy megszurkálok párat, bedobom a sütőbe és percek alatt kész is a finomság. Az illatról ne is beszéljünk :)) Vacsorára is kitűnő, vagy ha csak "nassolni" szeretnénk. :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!