r
Nosalty Logó

Almás-áfonyás zselé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Puffin
Almás-áfonyás zselé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Almás zselé

Áfonyás zselé

Összesen 442 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Almás zselé

Áfonyás zselé

Összesen 1758 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Almás zselé

Áfonyás zselé

Összesen 116 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 442 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    819.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.5 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1070.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    754 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 1758 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Almás zselé

Áfonyás zselé

Elkészítés

Almás zselé

  1. Az almát és a citromszeleteket két evőkanál vízzel nagyon alacsony lángon, fedő alatt puhára pároljuk, majd a citromot dobjuk ki. 30 perc párolás után botmixerrel turmixoljuk össze az almát, és adjuk hozzá a vaníliát.
  2. A tejszínt és a tojásfehérjét külön-külön kemény habbá verjük fel. A tejszínt és a tojásfehérjét keverjük hozzá az almás krémhez.
  3. A zselatint meleg vízben oldjuk fel, és ha kell, alacsony láng felett addig kevergessük, míg fel nem oldódik. Ha az almás krém már kellőképpen lehűlt, keverjük el benne alaposan a zselatint, és tegyük egy órára hűtőbe.

Áfonyás zselé

  1. Az áfonyát fedő alatt nagyon alacsony lángon pároljuk meg. Botmixerrel pürésítsük. A cukor hozzáadása után tegyük vissza alacsony lángra melegíteni. Adjuk hozzá az előzőleg meleg vízben feloldott zselatint és a két evőkanál hideg vízben feloldott keményítőt. 2-3 percig alacsony lángon rotyogtassuk. Miután kész, hűtsük le.
  2. Egy kisebb, de mély sütiforma oldalát hideg vízzel nedvesítsük be. Vegyük ki a hűtőből a két krémet, és mindkettőt kicsit keverjük fel. Az edény aljára kanalazzuk bele az almás krémet, majd rá az áfonyásat. Az kerül majd alulra. A képen latható egy harmadik fajta krém. Az csak saját ötlet. A két krém maradékait összekevertem, és díszítésként még hozzáadtam a többi krémhez.
  3. 2 óra hűtőben való pihentetés után tányérra vagy tálcára fordítsuk ki.
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1166
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 01.

Ajánló

Az eredeti recept egész éjszakás pihentetést ír elő. Na, ez nálunk sosem működik. Két órát adtunk a zselének, és így is nagyon jóízűen ettünk belőle. Késsel lazítottam fel a zselét a kifordítás előtt. Sokféleképpen tálalhatjuk. Én friss gyümölcsöt szórtam a tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kellemesen hűvös és kevésbé édes desszert. Télen és nyáron egyaránt fogyasztható. Szintén angol recept. Sikerélményben volt részem, mivel nagyon szépen ki tudtam fordítani a formából, ami azelőtt sosem sikerült.

Hozzávalók

Almás zselé

Áfonyás zselé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!