Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandarinos joghurtzselé

Mandarinos joghurtzselé
Mandarinos joghurtzselé
12 perc / előkészület: 10 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagy karácsonyi evés-ivás után jól esnek az ilyen könnyű joghurtos történetek, és a mandarin finom savassága. Évszakhoz és idényhez illően pedig bármilyen más gyümölccsel elkészíthetjük, kivéve a kivit vagy az ananászt, mert ezeknél nem biztos, hogy megköt a zselatint.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet a zselével feltesszük főni. Nem forraljuk, csak melegítjük, amíg a por fel nem oldódik és forráspont alá kerül. Hozzáadjuk a cukrot és egy mandarin levét.
  2. A másik mandarint megtisztítjuk, opcionálisan filézhetjük is, és a tálaló tálunkba, poharunkba rakjuk a szeleteket, majd rá öntjük a zselé felét, és betesszük a hűtőbe. (Egy üvegpohárban úgy mutat jól, ha előbb a joghurt van, aztán a mandarin, de mivel én kifordítottam a formából, ezért előbb kellett a mandarint bele tennem, de ez persze megint csak ízlés kérdése.)
  3. A zselatin másik felét összekeverjük a joghurttal, és aki szeretné ízesítheti még mézzel, cukorral, hogy édesebb legyen. Ha a zselé első rétege kellőképp megszilárdult, ráönthetjük a joghurtot, és ezt is visszatesszük dermedni.
  4. Fél-egy óra elteltével már ehetjük is. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 228
elküldve: 0
receptkönyvben: 114
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zabszem

Mióta szakács: 2011.02.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tél
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mandarinos zselé, joghurtos zselé mandarinnal, zselé mandarinnal és joghurttal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Count
Zabszem / Count Mon, 2012-02-13 19:03

Kedves picike21!
Én egy külön lábosban szoktam melegíteni a zselét, ez esetben az összesen 1kk-t. Az egyik fele ment a mandarinra, és ami a lábosban maradt, ahhoz kevertem hozzá a joghurtot. Így a mosogatni való is kevesebb, és ez nálam fontos szempont. Remélem tudtam segíteni.
Üdvözlettel: Count

picike21
picike21 / picike21 Mon, 2012-02-13 14:38

Szia count!
a mandarinléhez és a joghurthoz is külön külön kell egy kk zselatin, vagy az egy kk zselatint felezzem meg, és egyik felét a mandarinos léhez a másikat a joghurthoz öntsem?
Köszönöm a választ

98
mandarin 2 db
joghurt 150 g
zselatin 1 teáskanál
cukor 0.5 ek
víz 1 dl