Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres bodzaszörp zselé

Epres bodzaszörp zselé
Epres bodzaszörp zselé
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Literes üvegekbe raktam el a bodzaszörpöt. Kimaradt ez a 8 dl. Ilyenkor valami beborítja az agyamat, és már meg is született egy új, fenséges édesség. Az arányokat mindenki a saját ízlése szerint alakítsa. Nálunk a szörp sem túl édes, ezért 8:4 az arány.  Természetesen, aki sok cukrot rak a szörpbe, jobban hígítsa meg.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csakis hidegen! Lehet rátenni tejszínhabot vagy fagyit is.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kész bodzaszörpöt kicsit meghigítjuk vízzel, hozzáadjuk a zseléfixet, és egy edényben összeforraljuk.
  2. Tepsibe öntjük, lehűtjük, és pár órára hűtőbe tesszük.
  3. Ha megdermedt, a tepsiben kockákra vágjuk, és kistányérra vagy kelyhekbe szedjük.
  4. Pár szem epret díszítéshez összevágunk, a többit pépesítjük. Rátesszük a zselére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 239
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres-bodzás zselé, epres zselé bodzaszörpből

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rolvisa
Olgis / rolvisa Sun, 2012-01-08 17:25

Szia!
Én is szeretem a bodzát.Szinét, ízét. A bogyóból szinezőt készítek cukor mázhoz. Nézd meg a szakács oldalamon.Olgis.

628
szörp 8 dl
víz 4 dl
zselatinfix 1 csomag
eper 20 dkg