r
Nosalty Logó

Alfredos lazac farfalléval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Alfredos lazac farfalléval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A lazac pácolásához

A lazac sütéséhez

Az Alfredo szószhoz

A tésztához

A tészta mártásához

Összesen 1843 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A lazac pácolásához

A lazac sütéséhez

Az Alfredo szószhoz

A tésztához

A tészta mártásához

Összesen 3685 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A lazac pácolásához

A lazac sütéséhez

Az Alfredo szószhoz

A tésztához

A tészta mártásához

Összesen 275 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    140 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3607.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1092 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1184 mg
  • Nátrium
    1060 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    619 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1011 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 1843 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    138.3 g

Zsír

  • Összesen
    280 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7214.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    2184 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2368 mg
  • Nátrium
    2119 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    748 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2136 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    1239 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2022 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    1276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 3685 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    325 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 275 Kcal

Hozzávalók

A lazac pácolásához

A lazac sütéséhez

Az Alfredo szószhoz

A tésztához

A tészta mártásához

Elkészítés

A lazac pácolásához

  1. A lazacokat bepácoljuk, félretesszük.
  2. Elkészítjük az Alfredo szószt, félretesszük, és melegen tartjuk.
  3. Megfőzzük a farfalle tésztát, szintén félretesszük, és melegen tartjuk.
  4. A tészta mártásához előveszünk egy serpenyőt, és 2 ek olívaolajat felforrósítunk benne.
  5. Rádobjuk a hagymát, dinszteljük 5 percig.
  6. Belerakjuk a vargányát, elfőzzük a keletkező levet.
  7. Rászórunk kakukkfüvet, oregánót, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.
  8. Beledobjuk a paradicsomokat, és készre sütjük kb. 5 perc alatt.
  9. Erre ráöntjük a farfalle tésztát, és átforgatjuk, félrerakjuk.
  10. Egy serpenyőben 1ek olívaolajat felhevítünk, és a lazacszeleteket mindkét oldalukon kb. 2-3 percig sütjük. Ha bőrös a lazac, akkor avval a felével kezdjük a sütést.
  11. Két tányért előveszünk, mindkét tányérra teszünk egy-egy adag tésztát, a tetejükre egy-egy szelet lazacot, és mind a kettőre ráöntünk Alfredó szószt ízlés szerint, és megszórjuk egy kis frissen őrölt színesborssal.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14824
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 22.

Ajánló

Helyben, frissen melegen ajánljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Halas fogást szerettünk volna készíteni, tésztával, lehetőleg nem a szokásos paradicsomszószos változatot akartuk. Nézelődtünk, gondolkodtunk, vitáztunk, de a konyha egyben maradt...:) Még.  Ez lett belőle. pH besorolás: közepesen savasít

Hozzávalók

A lazac pácolásához

A lazac sütéséhez

Az Alfredo szószhoz

A tésztához

A tészta mártásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek