r
Nosalty Logó

Körtén sült lazac ribizli- vagy vörösáfonya-öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mese - Habbal (J. Hanna)
Körtén sült lazac ribizli- vagy vörösáfonya-öntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Lazas sütése

Gyümölcsöntet és sült buri

Összesen 519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Lazas sütése

Gyümölcsöntet és sült buri

Összesen 1037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Lazas sütése

Gyümölcsöntet és sült buri

Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Lazas sütése

Gyümölcsöntet és sült buri

Elkészítés

Lazas sütése

  1. Előmelegített serpenyőbe vagy wokba 3 ek. vizet teszünk.
  2. Szeletetekre vágjuk a körtét, és a lazacot úgy helyezzük rá, hogy ne érintkezzen a serpenyővel. Fedő alatt, max. 10 percig pároljuk.
  3. Ha a hal kész, levesszük a fedőt. 2 ek. margarint vagy vajat a serpenyőbe teszünk.
  4. A halat és gyümölcsöt összeforgatjuk úgy, hogy a gyümölcsdarabok ne essenek szét, és kb. 3 percig, magas lángon, pirosra sütjük a hal két felét.
  5. Akkor kész, ha a halszeletek és a körtedarabok enyhén ropogósak kívül.

Gyümölcsöntet és sült buri

  1. A hal párolásával egy időben az áfonyát (vagy ribizlit) annyi forró vízzel felöntjük, ami éppen ellepi.
  2. Elkeverjük a cukorral, és az egészet forrás után 10 percig, fedő nélkül főzzük. Ha mézet használunk, azt az utolsó egy percben adjuk a szószhoz (hogy az értékeit megőrizze).
  3. A burgonyát kerek szeletekre reszeljük, és 2 ek. olajon, előmelegített serpenyőben kisütjük.
  4. Az egészet együtt tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2576
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mese - Habbal (J. Hanna) 14 recept

A recept kanadai, ahol a lazac és a vörös áfonya fele olyan drága, mint Magyarországon. (Helyben nagyon sok van mindkettőből.)  A hal helyettesíthető más, szárazabb húsú tengeri hallal, a vörös áfonya pedig ribizlivel vagy meggyel (a savanykás íz miatt).

Hozzávalók

Lazas sütése

Gyümölcsöntet és sült buri

Címlapról ajánljuk

További cikkek