Körtén sült lazac ribizli- vagy vörösáfonya-öntettel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű
519
Kalória
24.5g
Fehérje
57g
Szénhidrát
22.9g
Zsír
374.1g
Víz
46g
Koleszterin
9.4g
Élelmi rost
26.9g
Cukor
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Lazas sütése
Gyümölcsöntet és sült buri
-
100g piros ribizli55 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
10g repceolaj88 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
519
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Lazas sütése
Gyümölcsöntet és sült buri
-
200g piros ribizli110 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
20g repceolaj177 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
1037
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.5 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 637.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 380 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 57 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 374.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 435 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
519
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1275.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 759 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 114 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 19 mg
Víz
-
Összesen 748.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 870 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 243 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
1037
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 70.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
98
kcal
Elkészítés
Lazas sütése
- Előmelegített serpenyőbe vagy wokba 3 ek. vizet teszünk.
- Szeletetekre vágjuk a körtét, és a lazacot úgy helyezzük rá, hogy ne érintkezzen a serpenyővel. Fedő alatt, max. 10 percig pároljuk.
- Ha a hal kész, levesszük a fedőt. 2 ek. margarint vagy vajat a serpenyőbe teszünk.
- A halat és gyümölcsöt összeforgatjuk úgy, hogy a gyümölcsdarabok ne essenek szét, és kb. 3 percig, magas lángon, pirosra sütjük a hal két felét.
- Akkor kész, ha a halszeletek és a körtedarabok enyhén ropogósak kívül.
Gyümölcsöntet és sült buri
- A hal párolásával egy időben az áfonyát (vagy ribizlit) annyi forró vízzel felöntjük, ami éppen ellepi.
- Elkeverjük a cukorral, és az egészet forrás után 10 percig, fedő nélkül főzzük. Ha mézet használunk, azt az utolsó egy percben adjuk a szószhoz (hogy az értékeit megőrizze).
- A burgonyát kerek szeletekre reszeljük, és 2 ek. olajon, előmelegített serpenyőben kisütjük.
- Az egészet együtt tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 15 p
- Sütés ideje: 10 p
A recept kanadai, ahol a lazac és a vörös áfonya fele olyan drága, mint Magyarországon. (Helyben nagyon sok van mindkettőből.) A hal helyettesíthető más, szárazabb húsú tengeri hallal, a vörös áfonya pedig ribizlivel vagy meggyel (a savanykás íz miatt).