Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis avokádóleves

Chilis avokádóleves
Chilis avokádóleves
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story


Ha nem szereted a krémleveseket, de szereted az avokádót. Ha szereted az avokádó krémlevest, de most kipróbálnál valami mást. Ha nem szereted a hideg gyümölcsleveseket, de szereted a zöldségleveseket. Akkor  beleszerethetsz ebbe a zöldséges húsleves alapon elkészített avokádó levesbe, aminek  a chili és a metélőhagyma adja meg a kellemes, pikáns ízét. Egyszerűsége mellett variálhatósága is vonzóvá teszi.

Az avokádó a XVI. századi spanyol hódítóknak köszönheti európai ismertségét, de mi magyarok csak az elmúlt években fedezhettük fel. A magyarországi gasztro pályafutását a Quacamole-nak köszönheti, de a jótékony egészségügyi hatásáról is ismert afrodiziákumot már levesként, salátaként, pástétomként is kipróbálták a vállalkozóbb kedvű magyar háziasszonyok.

Lenyűgöző statisztikát tudhat magáénak. Vitaminból 11, ásványi anyagból 17 található meg benne. Kitűnő antioxidáns, A,- B1-, B2-, B3-, B6-, B6-, C- és E-vitamint tartalmaz, valamint káliumot, kalciumot, nátriumot, magnéziumot, foszfort és vasat is. Egészségügyi hatása meggyőző. Orvosolja a depressziót, levertséget, fáradtságot. Jó hatással van az emésztésre, és jót tesz a csontjainknak is. Mivel luténben gazdag, az emberi retinának is hasonló szolgálatokat tesz. A gyümölcs fogyasztása tehát megóvhat a hályog kialakulásától és egyéb, a látással kapcsolatos degeneratív betegségekkel szemben is hatásos.


hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hámozzuk meg az avokádót, vágjuk félbe, kicsi citromlével locsoljuk be, vegyük ki a magját, és szeleteljük, kockázzuk fel.
  2. Tegyük fel melegedni a zöldséges húslevesalapot.
  3. Vágjuk fel a sajtot apróbb kockákra.
  4. Vágjuk fel a chilit apró darabokra.
  5. Adjuk a a chilit a leveshez, és melegítsük össze, hogy a chili csípős aromája megjelenjen a leveshúsban. Ne ijedjünk meg, ha csípős, hiszen az avokádó semleges íze még tompítani fogja a leves ízét.
  6. Amikor felforrt, adjuk hozzá az avokádódarabokat.
  7. Főzzük 3 percig. Tovább nem szabad, mert az avokádó értékeit elveszíti, és meg is keseredhet. Épp hogy színét veszti az avokádó, de nem esik szét.
  8. Adjuk hozzá a metélőhagymát, fokhagymát a végén.
  9. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
  10. Tálaláskor felkínálhatjuk a kockákra vágott sajtot, esetleg még chilipaprikát, fokhagymát, metélőhagymát.
  11. Ízesíthető tabascoval.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 299
elküldve: 1
receptkönyvben: 79
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

MozaikCsalád

Mióta szakács: 2010.03.21.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
fogás: leves

egyéb elnevezések

avokádóleves chilivel, csípős avokádóleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

429
szárnyas alaplé 5 dl
avokádó 2 közepes db
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
snidling 5 dkg
chili 2 db
fokhagyma 1 gerezd
sajt 10 dkg