r
Nosalty Logó

Andalúziai zöldségleves

Becsei Ágnes
Andalúziai zöldségleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

58
Kalória
1.7g
Fehérje
7.6g
Szénhidrát
3g
Zsír
180g
Víz
-
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
3.8g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 29 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 58 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1080.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    360 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    470 micro
  • β-karotin
    4120 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    4258 micro
Összesen 347 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    859 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 29 kcal

Elkészítés

  1. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk. A húsát a csumája nélkül kockákra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, néhány szeletet félretehetünk díszítésnek, a maradékot felkockázzuk. A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, durvára összeaprítjuk. A paprikát megmossuk, megtisztítjuk, kockákra vágjuk.
  2. A hozzávalókat 1 dl vízzel a turmixgépbe töltjük, és pépesítjük.
  3. A zöldfűszereket megmossuk, és megszikkasztjuk. A leveleket lecsipkedjük, a bazsalikomot és a majoránnát felaprítjuk, és a levesbe keverjük. Citromlével, sóval, borssal és tabasco mártással ízesítjük. Végül az olajat is beleöntjük.
  4. A levest tálalás előtt legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p

Receptkártyáról van! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...