Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

3 in 1 csokis csoki

3 in 1 csokis csoki
3 in 1 csokis csoki
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kerti-partyra vagy buliba nagyon jó választás. Könnyen és gyorsan elkészíthető, nem kell sütni, tálalni. Nyáron jéggel teli tálba vagy vödörbe is állíthatók a lezárt üvegek. Bármilyen bébiételes, kis lekváros vagy befőttesüveg megteszi, de poharakba is tálalható.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Szívből ajánlom mindenkinek, akinek nincs kedve nagy tortákkal bajlódni vagy órákig sütögetni, mégis valami különlegessel szeretné meglepni a vendégeit vagy a családját. Praktikus és látványos.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kakaós kekszet összetörjük, és összedolgozzuk az olvasztott vajjal.
  2. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
  3. Megolvasztjuk a csokoládékat, belekeverjük a nutellát és a rumot. Összekeverjük a habot a csokikrémmel.
  4. A következőképpen rétegezzük: keksztészta, csokikrém, apróra vágott dió, keksztészta, csokikrém, csokireszelék (a középső rétegbe nyugodtan tehetünk meggyet vagy epret, úgy is nagyon finom).
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 51 618
elküldve: 17
receptkönyvben: 694
elkészítve: 15/21
Facebookon megjelent: 1

szakács

ulicskaoti

Mióta szakács: 2011.03.27.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládés sütés nélkül, csokihabos, kekszes csokikrém

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ádika
ádika Sun, 2012-10-28 19:00

Ja, és még valami: a megolvasztott csokit még melegen kell összekeverni a felvert tejszínhabbal vagy hagyni kell egy picit hűlni (amíg még keverhető)?
Köszi!

uoti
ulicskaoti / uoti Sun, 2012-10-28 19:18

Kedves Ádika!
A kekszet nyugodtan le is darálhatod, ha úgy gyorsabb, vagy kényelmesebb. Az olvasztott csokikat pontosan úgy kell belekeverni,ahogy írtad. Remélem ízleni fog. Sok sikert hozzá! :)

ádika
ádika Sun, 2012-10-28 18:58

Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy a kekszet nagyon apróra kell összetörni, vagy célszerű inkább ledarálni, hogy a vajjal jól el lehessen keverni?
Várom válaszod: Ádika

uoti
ulicskaoti / uoti Thu, 2012-06-07 20:07

köszönöm a kedves szavakat, remélem kóstolás után is ez lesz a véleményed:))

uoti
ulicskaoti / uoti Thu, 2012-06-07 20:14

köszönöm:))) már rég ismerősötök vagyok, így találtam a no salty-ra! :)
de minden nap néztem és nem is láttam:(( most sem találom.

818
keksz 25 dkg
vaj 15 dkg
étcsokoládé 20 dkg
tejcsokoládé 20 dkg
nutella 20 dkg
habtejszín 5 dl
habfixáló 1 csomag
rum 0.5 dl
dió 10 dkg
csokoládéforgács 10 dkg