adalékanyag

Élesztő

Az élesztő élő mikroorganizmus, mely folyadékkal érintkezve aktiválódik, és gázokká alakítja a hozzáadott cukrot és a lisztben lévő természetes cukrokat is. A kelesztés alatt a keletkező gázok hatására emelkedik fel a tészta.</strong>

Sütőpor

A sütőpor a tészták térfogatnövelésére használatos, mely a vegyi anyagokból képződő szén-dioxid által emeli meg a sülő süteményeket. A süteményekbe a sütőport mindig szitáljuk, vagy keverjük össze a liszttel, mert így egyenletesen oszlik el benne, másrészt megakadályozzuk az idő előtti kémiai reakciókat is.

Habfixáló

A habfixáló egy speciális sütőipari és cukrászati adalékanyag, amelyet főként habok, tejszínek, krémek stabilizálására használnak. Segít megőrizni a hab állagát és volumenét, megakadályozza a gyors összeesést, valamint javítja a felvert tejszín vagy tojásfehérje állagát és tartósságát. Szinte elengedhetetlen eszköz cukrászok és házi süteménykészítők számára egyaránt.

Instant élesztő

Az instant élesztő a kelt tészták egyik legjobb barátja: gyors, egyszerű, és megbízhatóan működik. Aktív száraz élesztő, amit nem kell előre felfuttatni, így időt takaríthatunk meg a konyhában, legyen szó kenyérről, kalácsról vagy pizzáról.

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek