Dzsemfix

A dzsemfix gyümölcspektint tartalmaz, mely a lekvárok megszilárdulását segíti elő. Ez az anyag a hagyományos lekvárfőzés során csak órák múltán fő ki a gyümölcsből. A pektin vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal ismét leválasztható. Az élelmiszeriparban elsősorban gyümölcszselékben és lekvárokban, E440 néven széles körben alkalmazzák. A dzsemfix segítségével a gyümölcsök rostjait nem kell szétfőzni, így jobban megőrzik eredeti ízüket. Egyes dzsemfixek cukortakarékosak is, így használatuk során a könnyű lekvároknak különösen magas gyümölcstartalma lesz. A dzsemfix használata által nem kell dunsztolni a lekvárt, ill. tartósítószert sem kell hozzáadni.
Bármikor.
Száraz, sötét, hűvös helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
64 g
víztartalom
0 g
Nátrium
900 mg
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
900 mg
szénhidrát
rost
19 g
cukor
64 g
vitaminok
Ha egy szupergyors és finom süteményre vágysz, akkor süss egy ínycsiklandozó kuglófot! Te melyiket készítenéd el? A kakaósat, a narancsosat, a csokisat vagy a joghurtos mini verziót? De ne aggódj, mert ezeken kívül más ízűeket is mutatunk neked!
NosaltyDobálózhatunk itt spagettikkel, makarónikkal, masnikkal és orsótésztákkal, a penne tuti legtöbbünk dobogós olasz tésztafajtája!
NosaltyFrissítő, édes és nagyon gyümölcsös leveseket válogattunk össze nektek, melyekkel már a szátokban érezhetitek a nyár ízét. Ugye?
NosaltyFelejtsd el a tejet és a cukrot, van egy sokkal jobb ízesítője a kávédnak, mely a dietetikusok szerint nemcsak finomabbá, de egészségesebbé is teszi.
Nem túl vidám mellékhatásai lehetnek, ha hosszú távon használsz mosogatógépet – megint a vegyszerek a ludasak.
Imádod a retró édességeket? Úgy gondolod, hogy mindent tudsz róluk? Teszteld a memóriádat retró kvízünkkel.