A dzsemfix egy gyümölcspektint tartalmazó készítmény, amelyet lekvárok, illetve gyümölcszselék sűrítésére, megszilárdításra használnak. A pektin csak több órás főzés után fő ki a gyümölcsből, a dzsemfix használatával a főzési idő lerövidíthető. Ennek eredményeként kevésbé kell szétfőzni a gyümölcs rostjait, így jobban megőrzik ízüket. Amennyiben gyümölcsdarabokat is tartalmazó dzsemet készítünk, a dzsemfix használata kifejezetten ajánlott. Az élelmiszeriparban elsősorban gyümölcszselékben és lekvárokban, E440 néven széles körben alkalmazzák. Amennyiben dzsemfixet használunk a lekvár főzése során, nincs szükség sem dunsztolásra, sem pedig tartósítószer hozzáadására.
Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!
Ha nem bejgli, zserbó, aprósüti, habcsók vagy mákos guba, akkor tuti valamilyen mézes sütemény az, ami mellett sokan leteszik a voksukat karácsonykor. Mi már soroljuk is, mikben gondolkozzatok idén:
Mennyei ízházasság köttetik minden mustáros húsétel készítése során: ahogy a pikáns mártás rákaramellizálódik a csirkék, sertések, marhák felszínére, az tényleg utánozhatatlan.
Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!