Schär dzsemfix

Schär dzsemfix

Leírás

A dzsemfix egy gyümölcspektint tartalmazó készítmény, amelyet lekvárok, illetve gyümölcszselék sűrítésére, megszilárdításra használnak. A pektin csak több órás főzés után fő ki a gyümölcsből, a dzsemfix használatával a főzési idő lerövidíthető. Ennek eredményeként kevésbé kell szétfőzni a gyümölcs rostjait, így jobban megőrzik ízüket. Amennyiben gyümölcsdarabokat is tartalmazó dzsemet készítünk, a dzsemfix használata kifejezetten ajánlott. Az élelmiszeriparban elsősorban gyümölcszselékben és lekvárokban, E440 néven széles körben alkalmazzák. Amennyiben dzsemfixet használunk a lekvár főzése során, nincs szükség sem dunsztolásra, sem pedig tartósítószer hozzáadására.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

0 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek