Schär dzsemfix

Ezen a képen: Schär dzsemfix

Leírás

A dzsemfix egy gyümölcspektint tartalmazó készítmény, amelyet lekvárok, illetve gyümölcszselék sűrítésére, megszilárdításra használnak. A pektin csak több órás főzés után fő ki a gyümölcsből, a dzsemfix használatával a főzési idő lerövidíthető. Ennek eredményeként kevésbé kell szétfőzni a gyümölcs rostjait, így jobban megőrzik ízüket. Amennyiben gyümölcsdarabokat is tartalmazó dzsemet készítünk, a dzsemfix használata kifejezetten ajánlott. Az élelmiszeriparban elsősorban gyümölcszselékben és lekvárokban, E440 néven széles körben alkalmazzák. Amennyiben dzsemfixet használunk a lekvár főzése során, nincs szükség sem dunsztolásra, sem pedig tartósítószer hozzáadására.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

0 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek