r
Nosalty Logó

Márványsajtos nyári saláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
eni
Márványsajtos nyári saláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 581 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1163 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 64 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2562.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    1445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1018 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1385 micro
  • β-karotin
    9307 micro
  • β-crypt
    943 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2450 micro
Összesen 581 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5124.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1069 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    2889 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1209 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2036 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    553 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    555 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    2769 micro
  • β-karotin
    18613 micro
  • β-crypt
    1887 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    4900 micro
Összesen 1163 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    1031 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    285 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 64 Kcal

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket, külön felvágjuk őket, majd egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Olívaolajjal meghintjük, megfűszerezzük, majd a salátaöntet után a felkockázott sajtokat ráhelyezzük, így a sajt krémes állaga miatt, jobban átadja az ízét összekeverés után.
  3. Kirakjuk edényekbe tálalás előtt.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6264
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nyári estéken gyors és friss ételként könnyen elkészíthető, nagy kedvenc nálunk a sajt, különbözőképpen gazdagítja a salátát, sültet, stb. innen jött az ötlet... Kipróbáltuk, és szívesen ajánlom mindenkinek, aki szereti az ételeit különböző sajtokkal megbolondítani.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

További cikkek