Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás bagett ahogy erikaeger készíti

Fokhagymás bagett ahogy erikaeger készíti
Fokhagymás bagett ahogy erikaeger készíti
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kitaláltam magamnak az én fokhagymás baguettemet. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A fűszeres vajhoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt, a langyos vizet a liszt közepébe tesszük, és hagyjuk, hogy felfusson, majd ha kész, belerakjuk a többi hozzávalókat, és jól összegyúrjuk, ha kíván még egy kevés vizet, lehet hozzá adni.
  2. Tálba letakarva bőven duplájára kelesztjük.
  3. 20 dkg vajat vagy margarint kikavarunk ízlés szerinti mennyiségű fokhagymával sóval, zöldhagymával, petrezselyemmel vagy bármilyen zöldfűszerrel.
  4. A tésztát kivesszük a tálból, újra átgyúrjuk, és annyi darabra vagdossuk, ahány baguettet akarunk csinálni.
  5. Minden darabot kinyújtunk, és megkenjük a fűszeres vajjal, feltekerjük, ahogy tudjuk, kicsit hagyjuk a tepsiben újra kelni őket, majd megkenjük egy felvert tojással, és előmelegített sütőben megsütjük. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 20 521
elküldve: 9
receptkönyvben: 378
elkészítve: 9/17
Facebookon megjelent: -

szakács

erikaeger

Mióta szakács: 2012.05.24.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

fűszeres bagett, bagett zöldfűszerekkel, fokhagymás francia kenyér

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Noorah1
Noorah1 Wed, 2015-05-27 16:14

Kezdő vagyok még... mit jelent az, hogy "felfut"? Nem dolgoztam még élesztővel.

Hawk07
Hawk07 / Hawk07 Tue, 2013-03-19 12:11

Ezt kerestem! Köszi a receptet, biztos hosszú távon fogom alkalmazni! :)

Hoborc
Hoborc Sat, 2012-09-22 13:27

...és milyen jó, hogy megosztottad velünk!:-)) Nagyon szeretem, de eddig csak készen vettem. Mindig volt valami érdekes mellékíze a boltinak.
Ez viszont tökéletes!

869
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
víz 2 dl
cukor 1 késhegynyi
tejföl 2 ek
vaj 20 dkg
1 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
zöldhagyma 2 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
tojás 1 db