r
Nosalty Logó

Fóliában sült pisztráng héjában sült újkrumplival

NS
Fóliában sült pisztráng héjában sült újkrumplival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

pisztráng

krumpli

mártogatós

820
Kalória
32.4g
Fehérje
43.6g
Szénhidrát
58.5g
Zsír
366.5g
Víz
151.8g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pisztráng

krumpli

mártogatós

Összesen 820 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pisztráng

krumpli

mártogatós

Összesen 3280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pisztráng

krumpli

mártogatós

Összesen 123 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    366.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 820 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.7 g

Zsír

  • Összesen
    234.2 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3812.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    2011 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    174.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1465.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1066 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    744 micro
  • K vitamin:
    790 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    871 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2309 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3228 micro
Összesen 3280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

pisztráng

  1. A pisztrángot (konyhakész) megmossuk, majd lecsöpögtetjük. Ezalatt egy tepsibe fóliából fészket készítünk, melybe a pisztrángokat fogjuk fektetni. A fóliákat meglocsoljuk olívaolajjal, majd ráfektetjük a halakat.
  2. A halakat kívülről és belülről megsózzuk, borsozzuk, valamint pár csepp citromlevet csöpögtetünk rájuk szintén kívül és belül. Ezután vajdarabokat teszünk a halak belsejébe, majd külsejükre. Végül a halakat becsomagoljuk a fóliába. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre pároljuk/sütjük.

krumpli

  1. Az apró újkrumplit alaposan megmossuk, majd lecsöpögtetjük.
  2. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, majd a félbevágott krumplikat belehelyezzük. Megsózzuk a burgonyát, majd meglocsoljuk olívaolajjal mindegyiket.
  3. Körülbelül 1 óra alatt aranybarnára sütjük.

mártogatós

  1. A tejfölt a sóval, olívaolajjal és a zúzott fokhagymával krémesre keverjük.
  2. A petrezselymet, zöldhagyma zöld szárát és a bazsalikomot apróra vágjuk, a tejfölhöz adjuk, és eldolgozzuk vele.
  3. Fél órára betesszük a kész mártogatóst a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez az étel egyaránt megfelel egy könnyű ebédnek vagy vacsorának.

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek