Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Római csirkemáj

Római csirkemáj
Római csirkemáj
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (62)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy olcsó recept újságban, találtam ezt a nagyszerű receptet. Kondorosról küldte be egy hölgy, köszönet neki érte. Nem én lennék, ha nem változtatnék rajta, így a rizst én krumplira cseréltem, mert az enyémek a rizst sajnos nem nagyon szeretik.

Egy összetett ízű, szaftos finomság kerekedett belőle!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Az eredeti receptben a burgonya helyett 1 pohár rizs szerepel. Ha rizzsel készül, az összerakott ételre 1 nagy pohár vizet öntünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A római tálat legajább egy fél órára vízbe áztatjuk.
  2. Az alját kirakjuk a szalonnaszeletekkel, kicsit az oldalára is jusson.
  3. A krumpli felét ráosztjuk, megszórjuk ételízesítővel, borssal, pici sóval. A zöldhagymát felkarikázzuk, felét rászórjuk. 2 gerezd fokhagymát reszelünk rá.
  4. A lecsepegtetett csirkemájat összekeverjük a majorannával, a fokhagyma tetejére rendezzük.
  5. A krumpli másik felével betakarjuk. Ismét ételízesítő, bors, kevés só.
  6. A gombát nyolcadokba vágva rádobjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, csíkokra szeljük, ráosztjuk. Ugyanezt tesszük a hámozott paradicsommal.
  7. Rátesszük az edény tetejét, és előmelegített sütőbe toljuk 50 percre (nem kell alá sem víz, sem zsiradék, a füst. szalonna és az újkrumpli ezt megoldja.)
  8. Levesszük a tetőt, rászórjuk a reszelt sajtot, és 10 perc alatt a tetejét pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 301 692
elküldve: 159
receptkönyvben: 2 518
elkészítve: 142/174
Facebookon megjelent: 1

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: római tál receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemáj krumplival római tálban, májas krumplis egytál, burgonyás gombás egytálétel csirkemájjal

Hozzászólások (62)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bfkerek
bfkerek Tue, 2018-09-25 02:46

"14 filléres egytálétel, amiből kétszer fogsz szedni:" - lássuk:

https://www.nosalty.hu/recept/romai-csirkemaj :

hozzávalók / 5 adag
15 dkg szeletelt füstölt szalonna ~ 165 Ft
8 közepes db burgonya ~ 80dkg ~ 220 Ft
50 dkg csirkemáj ~ 400 Ft
1 ek majoranna ~ a boltban nincs 1 ek majoranna ~ 180 Ft/cs kotányi
4 db zöldhagyma ~ ha lehet kapni... ~ 400 Ft
4 gerezd fokhagyma ~ 1 fej = 110 Ft
10 közepes db gomba ~ 50 dkg a minimum amit lehet venni = 600 Ft
1 db zöldpaprika ~ 200 Ft/db
2 db paradicsom ~ 120 Ft
15 dkg reszelt trappista sajt ~ 170 Ft
1 ek ételízesítő ~ azt sem adnak a boltba ek-ra.. 120g hogy meg is érje maggi ízvarázs ~ 420 Ft
őrölt bors ízlés szerint ~ 400 Ft / cs
só ízlés szerint ~200 Ft/cs

~ fűszerestül 3.600 Ft (fúszer nélkül ~ 2.400 Ft) / 5 .. 1 adag ~ 477 Ft -tól 720 Ft .. az nem fillér 47000 fillér vagy 72000 fillér/adag a recept kb 360.000 Fillér!!!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2016-03-24 15:56

Kedves NoSalty!

Köszönöm szépen a receptek kiemelését,további jó munkát kívánok és Kellemes Húsvéti Ünnepeket! Üdv: Olaszné Anci

Keti27
Keti27 / Keti27 Sun, 2014-10-12 17:40

Én is jénaiban sütöttem (50p alufóliával, 10p anélkül); gombát kihagytam, mert nem volt itthon. jól néz ki, jó illata van, remélem, finom lett :) köszönöm a receptet!

Keti27
Keti27 / Keti27 Fri, 2014-10-17 08:24

háát, fincsi lett, de nálunk nem lesz a kedvencek között. vhogy hiába volt sós-borsos, mégis picit ízetlen maradt. lehetne még lecsósabb/paradicsomosabb. lehet, hogy kipróbálom (ahogy itt egy másik receptben láttam) paradicsomlével. vagy hússal :)) csak májjal túl száraz.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2014-11-10 12:11

Kedves Keti27 !
Ne add fel,próbáld meg újra a saját ízvilágotokhoz igazítva!
Köszönöm,hogy megírtad a véleményedet.Én is mindig variálom a recepteket.
Üdv: Anci

Titatrilla
Titalilla / Titatrilla Wed, 2014-09-10 20:15

Jénaiban sütöttem, tettem alá vizet de legközelebb nem fogok, rajta maradt egy pici főzővíz, amit ki kellett mernem belőle.
De ezek mellett rettenetesen finom lett!
Én a tetejére is tettem bacont a sajt alá.
Maga a mennyország!

ravana86
ravana86 Sun, 2014-04-13 10:42

Nagyon jol sikerult :) fincsi lett, kb 25 pecre aztattam be a romait fedovel egyutt, meleg sutobe raktam es nem lett semi baja :) csak ajanlani tudom a receptet . Koszi :)

Bévi48
mamuka / Bévi48 Sat, 2014-04-12 13:42

Nagyon jó kis recept,már mentem is,és hamarosan elkészítésre kerül.
Látom,ki burgonyával,ki rizzsel készíti.
Van egy csirkés receptem,amiben a nyers burgonyakarikát és nyers rizst össze kell keverni,fűszerezni ízlés szerint,ugyanúgy megy közé a hagyma,gomba,és a tetejére vagy közé a hús. Szerintem ezt a csirkemájjal is el lehet készíteni. Ha jénaiban vagy tepsiben készül,akkor én szoktam egy kis tejet önteni alá,vagy tejszínt.
Tehát minden megy az eredeti recept szerint,csak lehet rizst is keverni a burgonyába.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2014-04-14 14:14

Kedves Bévi48 !
Örülök, hogy a recept elnyerte a tetszésedet. Minden receptet át lehet gondolni és ez a jó, mert ettől lesz egyedi és az új változatokat is lehet megosztani velünk...is.
Szép napot kívánok ! Anci

ravana86
ravana86 Sat, 2014-04-12 13:03

Na ezt en nemsokara kiprobalom es csakazertis elomelegitett sutobe teszem az elozoleg beaztatott romai talat es lesz ami lesz :)

Tücsi85
Spyke / Tücsi85 Sun, 2013-08-25 23:41

Megcsináltam, az illata mesés, lassan kivehetem. Viszont a receptben nem láttam, hogy mi lett a hagyma és a fokhagyma felével. Bár megoldottam, rátettem a tetejére :D Köszönöm a receptet :D

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2013-08-31 15:27

Kedves Tücsi85 !
Nagyon örülök, hogy elkészítetted ezt a finomságot !
A hagyma tekintetében bátran használtad a kreativitásod.
Erről szólnak a konyhában eltöltött percek, órák ?
Gratulálok és szép hétvégét kívánok ! Anci

Tücsi85
Spyke / Tücsi85 Thu, 2013-08-22 20:13

Kedves Anci!

Azt szeretném kérdezni, hogyha eredeti recept szerint szeretném csinálni, akkor mennyi rizs kell hozzá?
Válaszát előre is köszönöm!
Tündi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2013-08-23 21:03

Kedves Tücsi85 !
Én egy 10-15 dkg. rizst tennék hozzá, ízlés szerint lehet eltérni tőle.
Tündikém ! Jó munkát, sok sikert a konyhában ! Üdv: Anci

Zs.u.zs.i
Zs.u.zs.i Tue, 2013-08-20 16:59

Én is jénaiban sütöttem az ebédet, de nem újkrumplival, hanem "rendessel", úgyhogy egy nagyon pici vizet is öntöttem alá. Szépen megpuhult minden, összesültek az ízek! Finom lett! :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2013-08-23 20:59

Kedves Zs.u.zs.i !
Nagyon örülök, hogy visszajeleztél , főleg annak a jó hírnek, hogy szerinted is finom !
További sikereket kívánok a konyhában ! Szép estét: Anci

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-08-05 19:27

Kedves Ancika!

Köszönet ennek a nagyon finomnak igerkezö receptnek megosztasaert! A rizs helyett en is inkabb a Te valtozatod szerint fogom elkesziteni, leven en is jobban szeretem, pl. a gyuvecset is, krumplival.

Kellemes nyari estet kivanok, üdvözlettel: Marti

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2013-08-10 17:55

Kedves Márti !
Köszönöm, hogy visszajeleztél,krumplival nekünk is jobban ízlett.
Én is Szép Nyári estét kívánok neked ! Üdv: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2013-08-10 17:57

Kedves NoSalty csapat !
Köszönöm szépen, örülök neki és igazán megtisztelő.
Szeretettel üdvözlök mindenkit: Olaszné Anci

blubell
blubell Mon, 2013-08-05 15:45

Itt az ideje hogy leporoljam a római tálamat ami a konyaszekrény tetején porosodik már jóóóóóó pár éve. Holnap ez lesz a vacsi apjuknak. :-)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2013-08-10 18:00

Kedves blubell !
Akkor valóban itt az ideje a leporolásnak, sok sikert kívánok az elkészítéséhez !
Remélem ízleni fog " apjuknak " !Szép Nyarat kívánok, üdvözlettel: Anci

blubell
blubell Sat, 2013-08-10 19:27

Megcsináltam, finom lett, és a páromnak is nagyon ízlett. Köszönöm. Egy valamit csináltam másképpen a krumplit megfőztem elötte. Jó hétvégét kívánok.

zsuzsika172
zsuzsika172 Sun, 2013-03-03 12:52

Megcsináltam és isteni finom lett.Igaz római tál helyett jénaiban, de így is tökéletes lett az íze.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2013-03-05 18:28

Kedves zsuzsika172 !
Örülök, hogy elkészítetted és ízlett nektek is. Köszönöm, hogy a sikered megosztottad velem !
Szeretettel üdvözöllek: Anci

Juli-fakanállal
Juli-fakanállal / Juli-fakanállal Sun, 2013-02-24 23:50

Kedves Anci!
Ha en megis inkabb rizzsel szeretnem kesziteni akkor mindent a leirtak szerint csinaljak csak a krumpli helyett tegyek rizst? Felpuhara fozzem a rizst elotte vagy csak megmosva szorjam a tobbi hozzavalo koze es annak leveben fojjon inkabb?koszonom

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2013-03-05 18:32

Kedves Juli-fakanállal !
Nem tudom elkéstem-e a válasszal, ha igen, elnézést.
Szerintem félpuhára főzd a rizst és úgy rakd össze a tálban. Sok sikert kívánok az elkészítéséhez !
Üdv: Anci

turaipinter
turaipinter Fri, 2013-02-22 11:47

Kedves Anci !
Írja, hogy ezt a remeknek tűnő ételt EGY alkalommal elkészítette.
Feltételezem, hogy ennek EGY oka van, mivel a római tálat 180 fokra
előmelegített sütőbe tolta és az nem bírta a kiképzést, s elrepedt.
Bocsi nem én találtam ki, hogy a római tálat mindig HIDEG sütőbe
kell tenni !
Egyébként a receptet elmentettem és kifogom próbálni, köszönöm
szépen.

557
füstölt szalonna 15 dkg
burgonya 8 közepes db
csirkemáj 50 dkg
majoranna 1 ek
zöldhagyma 4 db
fokhagyma 4 gerezd
gomba 10 közepes db
zöldpaprika 1 db
paradicsom 2 db
trappista sajt 15 dkg
ételízesítő 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint