r
Nosalty Logó

Római csirkemáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Római csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 557 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2783 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 108 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1282.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3385 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1069 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 557 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.3 g

Zsír

  • Összesen
    173.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2045 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6411.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    1369 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    2935 mg
  • Nátrium
    1297 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1717.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17178 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    87 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    354 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    513 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3299 micro
  • Kolin:
    1156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16924 micro
  • α-karotin
    274 micro
  • β-karotin
    2863 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    5346 micro
  • Lut-zea
    3149 micro
Összesen 2783 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    650 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    205 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római tálat legajább egy fél órára vízbe áztatjuk.
  2. Az alját kirakjuk a szalonnaszeletekkel, kicsit az oldalára is jusson.
  3. A krumpli felét ráosztjuk, megszórjuk ételízesítővel, borssal, pici sóval. A zöldhagymát felkarikázzuk, felét rászórjuk. 2 gerezd fokhagymát reszelünk rá.
  4. A lecsepegtetett csirkemájat összekeverjük a majorannával, a fokhagyma tetejére rendezzük.
  5. A krumpli másik felével betakarjuk. Ismét ételízesítő, bors, kevés só.
  6. A gombát nyolcadokba vágva rádobjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, csíkokra szeljük, ráosztjuk. Ugyanezt tesszük a hámozott paradicsommal.
  7. Rátesszük az edény tetejét, és előmelegített sütőbe toljuk 50 percre (nem kell alá sem víz, sem zsiradék, a füst. szalonna és az újkrumpli ezt megoldja.)
  8. Levesszük a tetőt, rászórjuk a reszelt sajtot, és 10 perc alatt a tetejét pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 931
  • 7 napos nézettség: 6110
  • Össznézettség: 418364
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.

Ajánló

Az eredeti receptben a burgonya helyett 1 pohár rizs szerepel. Ha rizzsel készül, az összerakott ételre 1 nagy pohár vizet öntünk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Római csirkemáj
Olaszné Anci 191 recept

Egy olcsó recept újságban, találtam ezt a nagyszerű receptet. Kondorosról küldte be egy hölgy, köszönet neki érte. Nem én lennék, ha nem változtatnék rajta, így a rizst én krumplira cseréltem, mert az enyémek a rizst sajnos nem nagyon szeretik. Egy összetett ízű, szaftos finomság kerekedett belőle!

Hozzászólások (21)

Salamon Csilla

Szia Ancika:) Nagyon jó a recept,el is mentettem.De,ha tepsibe készítem el nem római tálba úgy is jó,nem? Szép hétvégét:) Csilla.

Olaszné Anci

Kedves Csilla ! Persze, hogy jó !Jókedv? szorgoskodást és sok sikert kívánok a konyhában ! Neked is szép hétvégét : Anci

evacili

Nagyon guszta, ezt meg kell csinálni! Elmentve!

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Köszönöm, csodás, és a kép alapján nagyon ismer?s volt, :-)) , nagyon jó, hogy aktívan visszatértél, és csodás étkeket teszel fel.:-)) Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Éva- Anyóca ! Köszönöm, jól esnek a szavaid, aranyos vagy !Szép hétvégét kívánok én is neked !Puszi: Anci

Olaszné Anci

Kedves evacili! Köszönöm, csináld meg és oszd meg velem a véleményed, mert érdekel ! Sok sikert kívánok: Anci

turaipinter

Kedves Anci ! Írja, hogy ezt a remeknek t?n? ételt EGY alkalommal elkészítette. Feltételezem, hogy ennek EGY oka van, mivel a római tálat 180 fokra el?melegített süt?be tolta és az nem bírta a kiképzést, s elrepedt. Bocsi nem én találtam ki, hogy a római tálat mindig HIDEG süt?be kell tenni ! Egyébként a receptet elmentettem és kifogom próbálni, köszönöm szépen.

Gabys

Kedves turaipinter, a receptet én is elmentettem, mert igéretesnek hangzik. Viszont abban tévedésben vagy, hogy az étel azért készült 1x, mert elrepedt a tál. Felvilágosítalak: 25 év tapasztalata alapján és mert gyakran sütök római tálban (mert szeretjük) a beáztatott (fed?vel együtt) római tál NEM reped meg az el?melegített süt?be rakás alkalmával. Én is így csinálom mint Anci, - s?t 200 fokon - és biztosítalak fel?le sosem veszek másikat:) Az áztatás alkalmával a cserép pórusai feltölt?dnek vízzel, ami a sülés közben biztosítja a párát az ételnek. Az 1x tehát annak szólt, hogy az ételt 1x készítette el. Sok sikert Neked, üdv: Gabi

Olaszné Anci

Kedves Gabys ! Köszönöm, hogy segítettél tisztázni a római tál körüli bonyodalmat. Valóban sokat használom én is, de beáztatom el?tte és általában el?melegített süt?be tolom, de még nem okozott soha problémát.Pedig 20 éve biztosan használom ugyanazt a tálat. Neked is további sikereket kívánok a konyhában ! Üdv: Anci

turaipinter

Kedves Gabi ! Számomra rejtély, honnan tudta, hogy Anci miért csak egyszer készítette el a bizonyos ételt ? / S ha nekem volt igazam ? / Nem kell ?t pártfogásba venni, ha nincs igazam, megtudja magát védeni. Nem akarok erre egy jó magyar közmondással el?jönni. Egyébként a 25 éves tapasztalata ellenére mégiscsak magát kell felvilágosítani, s javasolnám, hogy keressen rá a római tál használatára. Ráfog jönni nem a leveg?be beszéltem, s Ancinak nem rossz szándékból írtam a bejegyzést. Saját káromon tanultam meg, mivel a mostani római tálunk el?tti Pataki tál sajnos így múlt ki, a nagyobb tapasztalatom ellenére is. Azóta nem követem el azt a hibát, hogy forró süt?be tegyem a római tálat, pedig hetente kétszer is abban sütöm a mindennapi kenyerünket. Ezzel ezt a vitát lezártnak tekintem, s nem fogok több bejegyzést tenni e témában. Üdvözlettel turaipintaer

Gabys

Kedves turaipinter, magázásnál maradva:) Nem védtem meg Ancit, ahogy a válaszát látom, nem szorul rá. A recept szövegét értelmeztem, ebben próbáltam meg, jó szándékkal segíteni Önnek. A helyzet az, OlasznéAnci válasza alapján nincs gond a szövegértelmezésemmel. nem a tál elrepedése miatt sütötte meg 1x. Azt pedig remélem elhiszi, nem egyeztettünk el?tte. Sajnálom, hogy félreértelmezte a hsz-t, és gondolom a fogadatlan prókátorra utalt. Köszönöm a jó tanácsot is, de elég gyakran sütök a tálban (ezt írtam is) és még sosem repedt el a tálam. De bevallom cseréltem már, mert id?közben elhasználódott, mégis hosszú az a 25 év:) A hozzászólásomat nem vitának szántam, arra gondoltam, lehet err?l (is) beszélni. De ezek szerint nem....sajnálom, nagyon szép hetet kívánok Önnek és jó sütést a tálban (baleset-és törés mentesen) Gabi Azt csak csendben jegyzem meg, a receptben szó sincs forró süt?r?l, csak el?melegítettr?l és én sem írtam sehol forró süt?t. Gondolom a kett? közti különbséget nem kell elmagyarázzam, hiszen Önnek ebben is nagy gyakorlata lehet.

necroe2

Kedves turaipinter! Kerdesem nem a receptre vonatkozik, hanem a kenyersutesre.Jo ideje mar, hogy csaladom is a magam sutotte kenyeret fogyasztjuk, de soha nem volt batorsagom romai talba tenni,attol valo felelmemben, hogy elreped, hisz a kenyersuteshez, jol fel kell melegiteni a sutot! Megosztana velem, hogyan csinalja? Elnezest az irasban elhagyott ekezetekert, de a szamitogep egyszeruen nem engedi az ekezetek beallitasanak hasznalatat!Udv:necroe2

Olaszné Anci

Kedves turaipinter ! Nem repedt el a római tálam és nem az az oka, hogy csak egyszer készítettem el. Beáztatás után nyugodtan berakom az el?melegített süt?be a tálat immár 20 éve alkalmanként, még eddig szerencsém volt.Hogy egyszer készítettem el annak az az oka, hogy nyugdíjas vagyok és szeretek új recepteket kipróbálni, amihez ezen az oldalon is remek inspirációkat kapok.A receptet nagyon szívesen és sok sikert a kipróbálásához !Üdv: Anci

Törölt felhasználó

Kedves Anci! Ha en megis inkabb rizzsel szeretnem kesziteni akkor mindent a leirtak szerint csinaljak csak a krumpli helyett tegyek rizst? Felpuhara fozzem a rizst elotte vagy csak megmosva szorjam a tobbi hozzavalo koze es annak leveben fojjon inkabb?koszonom

Olaszné Anci

Kedves Juli-fakanállal ! Nem tudom elkéstem-e a válasszal, ha igen, elnézést. Szerintem félpuhára f?zd a rizst és úgy rakd össze a tálban. Sok sikert kívánok az elkészítéséhez ! Üdv: Anci

zsuzsika172

Megcsináltam és isteni finom lett.Igaz római tál helyett jénaiban, de így is tökéletes lett az íze.

Olaszné Anci

Kedves zsuzsika172 ! Örülök, hogy elkészítetted és ízlett nektek is. Köszönöm, hogy a sikered megosztottad velem ! Szeretettel üdvözöllek: Anci

Törölt felhasználó

Itt az ideje hogy leporoljam a római tálamat ami a konyaszekrény tetején porosodik már jóóóóóó pár éve. Holnap ez lesz a vacsi apjuknak. :-)

Olaszné Anci

Kedves blubell ! Akkor valóban itt az ideje a leporolásnak, sok sikert kívánok az elkészítéséhez ! Remélem ízleni fog " apjuknak " !Szép Nyarat kívánok, üdvözlettel: Anci

Törölt felhasználó

Megcsináltam, finom lett, és a páromnak is nagyon ízlett. Köszönöm. Egy valamit csináltam másképpen a krumplit megf?ztem elötte. Jó hétvégét kívánok.

Marti48

Kedves Ancika! Köszönet ennek a nagyon finomnak igerkezö receptnek megosztasaert! A rizs helyett en is inkabb a Te valtozatod szerint fogom elkesziteni, leven en is jobban szeretem, pl. a gyuvecset is, krumplival. Kellemes nyari estet kivanok, üdvözlettel: Marti

Olaszné Anci

Kedves Márti ! Köszönöm, hogy visszajeleztél,krumplival nekünk is jobban ízlett. Én is Szép Nyári estét kívánok neked ! Üdv: Anci

Zs.u.zs.i

Én is jénaiban sütöttem az ebédet, de nem újkrumplival, hanem "rendessel", úgyhogy egy nagyon pici vizet is öntöttem alá. Szépen megpuhult minden, összesültek az ízek! Finom lett! :)

Olaszné Anci

Kedves Zs.u.zs.i ! Nagyon örülök, hogy visszajeleztél , f?leg annak a jó hírnek, hogy szerinted is finom ! További sikereket kívánok a konyhában ! Szép estét: Anci

Spyke

Kedves Anci! Azt szeretném kérdezni, hogyha eredeti recept szerint szeretném csinálni, akkor mennyi rizs kell hozzá? Válaszát el?re is köszönöm! Tündi

Olaszné Anci

Kedves Tücsi85 ! Én egy 10-15 dkg. rizst tennék hozzá, ízlés szerint lehet eltérni t?le. Tündikém ! Jó munkát, sok sikert a konyhában ! Üdv: Anci

Spyke

Megcsináltam, az illata mesés, lassan kivehetem. Viszont a receptben nem láttam, hogy mi lett a hagyma és a fokhagyma felével. Bár megoldottam, rátettem a tetejére :D Köszönöm a receptet :D

Olaszné Anci

Kedves Tücsi85 ! Nagyon örülök, hogy elkészítetted ezt a finomságot ! A hagyma tekintetében bátran használtad a kreativitásod. Err?l szólnak a konyhában eltöltött percek, órák ? Gratulálok és szép hétvégét kívánok ! Anci

Törölt felhasználó

Kedves Anci!

Törölt felhasználó

Kedves Anci! Ma megcsináltam és nagyon finom lett, köszi a receptet!

Olaszné Anci

Kedves Tarpál Csilla ! Nagyon örülök neki és szívesen ! Szép napot kívánok ! Üdv : Anci

ravana86

Na ezt en nemsokara kiprobalom es csakazertis elomelegitett sutobe teszem az elozoleg beaztatott romai talat es lesz ami lesz :)

Olaszné Anci

Kedves ravana86 ! Örülök, hogy a kipróbálás mellett döntöttél. Sok sikert és Jó étvágyat kívánok ! Anci

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek