Nosalty Logó

Tavaszi zöldhagymás-mascarponés fusilli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Ezen a képen: Tavaszi zöldhagymás-mascarponés fusilli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 141 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 283 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 69 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 141 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    243 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    345 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1035 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1883 micro
Összesen 283 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 69 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát al dentére főzzük.
  2. A hagymát karikára vágjuk, a gombát megpucoljuk, és felszeleteljük.
  3. Megolvasztjuk a vajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát.
  4. Hozzátesszük a gombát, ráöntjük a bort, és pár perc alatt elpárologtatjuk róla.
  5. Hozzáadunk 2 ek mascarponét, borsozzuk, és még kb. 2 percig főzzük.
  6. Ha kész, összeforgatjuk a kifőtt tésztával, és már tálaljuk is.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 31902
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 24.

Ajánló

A főzéshez használt száraz fehérbor vagy egy frissítő hosszúlépés kitűnő választás mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nemcsak Schneider Mátyás szerette a fiatal zöldhagymát a Hyppolitban, én is imádom. És mivel libacombbal nincs mindig időm bíbelődni, ezzel a könnyű mascarponés tésztával tálaltam!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Sajnos azt kell mondjam, hogy bár frissen ez nagyon finom volt, az öntet egyrészt túl kevés ennyi tésztához, másrészt ha a maradékot eltesszük összekeverve, teljesen kiszárad és íztelenné válik. Ha valaki nem szeretné mindig frissen f?zni, hanem másnap is szeretne bel?le enni, ajánlom, hogy sokkal több öntettel csinálja (talán tejföllel érdemes felhigítani), több gombával-mascarponéval (nyugodtan mehet bele az egész doboz), mert ez így nem tehet? el másnapra. Ja, és a f?szerezésnél érdemes kicsit bátrabban mérni a sót-(fehér)borsot. Bocsi.

mrsgrob

Finom, könny? ebéd lett bel?le - mellé egy pohár fehérborral és balzsamecetes salátával - köszönöm a receptet. Jóféle sózatlan vajat használtam, a borsot elhagytam, borból lehet hogy 1 decit is löttyintettem a fél helyett, mascarponéból púposra sikerült az a két kanál. Nagyon tetszett az állaga így ennyi szósszal, a fusilli szépen felvette minden tekercsébe. Picivel kevesebb tésztával készítettem, kett?nknek 25 dkg sok lett volna.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!