r
Nosalty Logó

Húsvéti torma variációk

Geleva
Húsvéti torma variációk
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tormaalaphoz

A natúrhoz

A cékláshoz

A zöldhagymáshoz

A csípőshöz

A majonézeshez

541
Kalória
9g
Fehérje
44.4g
Szénhidrát
34g
Zsír
265.3g
Víz
63.4g
Koleszterin
22.1g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tormaalaphoz

A natúrhoz

A cékláshoz

A zöldhagymáshoz

A csípőshöz

A majonézeshez

Összesen 541 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tormaalaphoz

A natúrhoz

A cékláshoz

A zöldhagymáshoz

A csípőshöz

A majonézeshez

Összesen 3244 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tormaalaphoz

A natúrhoz

A cékláshoz

A zöldhagymáshoz

A csípőshöz

A majonézeshez

Összesen 132 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    265.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 541 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    204.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1922.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    266.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    133 mg

Víz

  • Összesen
    1591.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    815 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 3244 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

A tormaalaphoz

  1. A tormát megtisztítjuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk, megszórjuk porcukorral, és meglocsoljuk citromlével. Lefedve tároljuk a kikeverésig. Előtte pár nappal is elkészíthető.
  2. A különböző változatoknál megadott hozzávalókat keverjük össze, és lefedve, hideg helyen tároljuk tálalásig.
  3. Minden változatot utánaízesíthetünk még sóval, borssal, cukorral, citromlével vagy ecettel, ízlésünknek megfelelően. Attól is függ az ízesítők mennyisége, hogy bolti alapból dolgozunk-e, akkor az már markánsabban ízesített.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Ne csak a tojás legyen hímes!:-) A húsvéti sonka kellemes kiegészítői ízben, színben és hangulatban.

További receptek

Villámgyors céklás fetakrém

Imádjuk a gyors és egyszerű mártogatósokat, és ez a gyönyörűen vibráló céklás-fetakrém a kedvencünk, télen-nyáron. Kb. 5 perc alatt elkészíthető és egy elég komoly partikaja. ...

Nosalty

Obatzda, a bajor sajtkrém

A bajorok fűszeres, pikáns sajtkrémje egész évben kiváló mártogatnivaló, de az Oktoberfest idején különösen a figyelem középpontjába kerül. Az Obatzda ízvilágra nagyon hasonlít a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek