r
Nosalty Logó

Cukkinis tagliatelle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukkinis tagliatelle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1373 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4960.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    894 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    2848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    304 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1126 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5849 micro
Összesen 1373 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    157.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9921.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1788 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1862 mg
  • Nátrium
    5696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    873.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    607 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    933 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2252 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11697 micro
Összesen 2747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a szalonnát vágjuk fel kockákra. Én mindig vékonyra szeleteltetem a felvágottas pultnál, így a bőre is remekül megsül majd! Egy evőkanál olívaolaj társaságában odatesszük sülni és ropogósra pirítjuk. Kivesszük a zsírból, (a szalonnát egy tálkába félretesszük) és ebbe a forróságba dobjuk az apróra vágott foghagymát, a karikázott zöldhagymát és a cukkinit, melyet zöldséghámozóval szép lapokra vágunk. Dekoratív és könnyen puhul. Próbáld ki! Addig forrósítjuk, amíg a benne lévő nedvesség elpárolog. Megszórjuk borssal.
  2. A tojássárgáját jól kikeverjük a tejszínnel és hozzáadjuk a sajt felét. Ez lesz a finom szósz, ami bevonja majd a tésztánkat!
  3. Közben tegyünk fel legalább 3 liter vizet főni a tésztának, mert az szeret fürdeni a forró vízben :) és adjuk oda neki az összes sót. Ha forr a víz, dobjuk bele a tagliatellét. Addig főzzük, amíg al dente lesz! Nem kell tovább, mert a tészta majd a szószban puhul még a későbbiek folyamán! A tésztát leszűrjük ( ne öblítsük le, mert a szószt csak így tudja majd magába szippantani! ) és a főzővízből egy csészényit félreteszünk, hátha szükség lesz a végeredmény lazításához.
  4. A forró zöldségekbe dobjuk a tésztát és a várakozó szalonna nagy részét. Jól összeforgatjuk őket. Ekkor jöhet rá a tojásos tejszínes sajt. Itt lehet esetleg szükség egy kevéskére a csészényi félretett keményítős főzővízből, ha nem találod elég "csúszósnak" a tésztát. Pár percet adjunk neki, hogy ölelkezzenek :) A meleg tészta felszívja a szószt és ekkor lesz tökéletes!
  5. Tálaláskor meglöttyintjük egy kevéske olívaolajjal, megszórjuk a maradék szalonnadarabkákkal és végül ráreszeljük a hibátlan grana padano sajtot!
  6. Kóstold meg és beleszeretsz!
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 14665
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 14.

Ajánló

Adj hozzá minőségi alapanyagokat és nem fogsz benne csalódni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elsőre beleszerettem és minden vasárnap ezzel kényeztetem magam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...