r
Nosalty Logó

Töltött cukkini 12. -hús nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Flikflak
Töltött cukkini 12. -hús nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 464 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 930 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 56 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1603.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2711 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    6197 micro
  • Lut-zea
    7008 micro
Összesen 464 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3206.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    1421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1165.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    418 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    511 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    5422 micro
  • β-crypt
    925 micro
  • Likopin
    12394 micro
  • Lut-zea
    14016 micro
Összesen 930 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    757 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 56 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olívaolajon megpirítjuk.
  2. A kaliforniai paprikát apróra kockázzuk, majd kevés olívaolajon addig sütjük, míg szépen megpirul - időnként megrázogatva az edényt, hogy ne törjük a paprikákat.
  3. A krumplikat is felkockázzuk igen kicsikre, s ezt is pirosra sütögetjük szintén kevés olívaolajon.
  4. A nagyobb rántani való cukkinit hosszában félbevágjuk, közepét kikanalazzuk a vágódeszkánkra - úgy, hogy elég húsa maradjon a cukkininek -, s a zsenge magos belsőt deszkán kicsit kisebbekre vagdossuk, majd ezt is betesszük egy serpenyőbe. A kisebb rántani való cukkininek én csak a külső részét használtam (A belső részét felhasználtam cukkinifasírthoz, de gondolom nem ront az ízén, ha egész kicsi a cukkini, s a teljes egészét beletesszük.) Szóval, a héját kb. fél centiméternyi hússal vágtam le négy oldalról, ezeket pici kockákra aprítottam, majd betettem a serpenyőbe a már várakozó "cukkinibelsők" mellé, és az egészet kevés olívaolajon sütögettem. Amikor már úgy tűnik, hogy a héja is megpuhult, akkor tépkedjük rá a bazsalikomleveleket. Kissé átforgatjuk vele együtt a tűzön, majd levesszük ezt is.
  5. A kivájt cukkinifeleket belefektetjük egy olajjal finoman megcsepegtetett sütőedénybe és igen kevés vajat teszünk a belsejébe (vagy több darabkát, de még jobb, ha olvasztott vajjal megkenegetjük a belsejét). Így egy kissé elősütjük a cukkiniket, olyan puhára, hogy miután megtöltjük töltelékkel már csak annyi ideig lesz bent, míg megolvad a sajt, s igazán összeolvadnak az ízek is. Ez max. 10 perc lesz, tehát, szinte ehető puhaságúra süssük elő.
  6. A zöldhagymát vékony karikákra szeljük.
  7. Az olívabogyót felkarikázzuk- a mandulával együtt.
  8. A paradicsomkarikákat kisebb darabokra vágjuk.
  9. A sajtot picire kockázzuk.
  10. Ezek után egy edényben összeforgatjuk az összes pirított és nyers összetevőt, meghintjük ízlés szerint sóval, s belekeverjük a fél lime reszelt héját is.
  11. Mikor a cukkinink megpuhult a sütőben, megtöltjük a töltelékkel és körülbelül 10 percre visszatoljuk.
  12. A töltelékünkből jócskán maradni fog - ami nem baj, mert sokféleképp fogyaszthatjuk. Akár más zöldségeket is tölthetünk egyidejűleg a cukkinivel.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 361
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 138719
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 20.

Ajánló

Én kétféleképp fogom még megkóstolni a megmaradt tölteléket: csirkemellszeleteket hirtelen megsütni, majd tepsibe fektetve a tölteléket ráhalmozva összesütni  melegszendvicskrém gyanánt Ezen alkalommal gombafejeket is töltöttem ezzel, ám a gomba valahogy elütötte az ízét - ezért azt nem javaslom. Ám simán lehet, hogy további módosítások során kiváló lehet gombához is :o) És még valami: Páromnak az olívabogyó íze kilógott  a sorból, nekem passzolt.. de hát... mindenütt ez lesz: ízlések és pofonok :o) Köretként a rizs, a burgonya és a köles számos elkészítési módján megfelelő lehet.  Mi barna basmati rizzsel ettük.   Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött cukkini 12. -hús nélkül
Flikflak 30 recept

A recept alapötlete Kiki Fetával töltött gombafeje volt, de nem volt itthon minden hozzá.. Így született ez a töltött cukkini. (Lehet, hogy már feltűnt, hogy szinte minden étel 250 fokon készül nálam. Hát, ahol lakunk éppen, ott a sütő csak maximumon működik :o)). Ez néhány étel elkészítését lehetetlenné teszi, de van amihez ideális.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el...

A mosogató lefolyóján napi szinten rengeteg apró kosz, ételmaradék és egyéb szennyeződés utazik, és bizony nem mindig akarnak véglegesen távozni. A dugulás elhárításához szerencsére csak egy egyszerű dolog kell. Otthon Tippünkben felfedjük, mi is ez pontosan!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.