r
Nosalty Logó

Gyoza

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Oli
Gyoza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatáshoz

Összesen 356 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatáshoz

Összesen 1428 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatáshoz

Összesen 150 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 356 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2701.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    727 mg
  • Nátrium
    1418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    592.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 1428 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Gyoza tészta:
  2. Olyan tésztát gyúrjunk a hozzávalókból, hogy az ne legyen ragacsos, s az állaga olyan puha legyen, mint a fülcimpa.
  3. Takarjuk le a tésztát nedves konyharuhával és pihentessük néhány percet.
  4. Osszuk 30 részre a tésztát és kb. 10 cm-es kis korongokat nyújtsunk belőlük úgy, hogy a közepük kicsit vastagabb legyen a szélüknél.
  5. A töltelék:
  6. A kínai kelt felvágjuk apróra, megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk.
  7. A húst a gyömbér levével, sóval, cukorral, fokhagymával, szójaszósszal, szezámolajjal, borssal jól összedolgozzuk.
  8. A kínai kelt kicsavarjuk és a hússal jól összegyúrjuk.
  9. A korongok közepére kb. egy evőkanál tölteléket teszünk.
  10. A korongok szélét félkörben vizes ujjal végigsimítjuk, majd félbehajtjuk és a széleket összenyomkodjuk (úgy nézzen ki, mint a rakott szoknya, kb. öt hajtás legyen rajta), s tegyük félre egy tányérra, majd folytassuk a többivel. A tányéron ne érjenek egymáshoz, nehogy összeragadjanak.
  11. Az olajat melegítsük meg serpenyőben, majd a gyozákat szép sorban tegyük bele, s addig süssük, míg az aljuk szép barna nem lesz. (Ha akarjuk, a másik oldalukat is ropogósra süthetjük, én így szoktam.)
  12. Kis vizet (fél pohárral) öntsünk hozzá és fedjük le.
  13. Ha elpárolgott a víz, készen van.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 295
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 482
  • Össznézettség: 91684
  • Feltöltés dátuma: 2008. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyoza (ejtsd: gjóza) eredetileg kínai gombócféle, állítólag a 17. század környékén került Japánba, s azóta nagy népszerűségre tett szert. Elkészítése változatos: főtt, olajban sült, gőzölt és serpenyőben sült változatok is előfordulnak. A leggyakoribb az utóbbi, melynek barna és ropogósra sült az alja. A gombócokat ecetes-szójaszószos lébe mártogatva eszik. Töltelék lehet bármi, amit a kedvünk diktál. Én most a legegyszerűbb és szerintem az egyik a legfinomabb verziót készítettem el. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatáshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek