r
Nosalty Logó

Paradicsomos-tonhalas tészta olajbogyóval

NS
Paradicsomos-tonhalas tészta olajbogyóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

732
Kalória
31.6g
Fehérje
117.4g
Szénhidrát
15.2g
Zsír
141.7g
Víz
7.2g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
13.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 732 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2198 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1249.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9588 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 732 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3749.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1274 mg
  • Nátrium
    1473 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    352.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    425.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    323 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    999 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1242 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 2198 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3037 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

  1. Felteszük főni a vizet a tésztának.
  2. Ezután megpucoljuk a vöröshagymát, és apróra kockázzuk.
  3. A felaprózott hagymát olajon üvegesre pároljuk.
  4. Mielőtt megüvegesedne teljesen, hozzáadjuk az összepréselt fokhagyma gerezdeket.
  5. Ha ez is megvan, hozzáöntjük a konzervnyi paradicsomot.
  6. Közben ne feledkezzünk meg a tészta vizéről, sózzuk, olajozzuk, majd helyezzük bele a tésztát.
  7. Aztán az olívabogyókat is apróra kockázzuk.
  8. Beleöntjük a hagymás, paradicsomos edénybe.
  9. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a cukrot pedig a recept alapján beleszórjuk.
  10. Ha csöng az óra, levesszük a tésztát, leszűrjük.
  11. Végül a tonhalat és a petrezselymet is hozzáadjuk a szószhoz.
  12. A legvégén pedig valamelyik edényben jó alaposan összekeverjük őket.
  13. Tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Felcsaptuk a Tésztaételek kiskönyvét, hogy ihletet merítsünk az ebédhez.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek