Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-tonhalas tészta olajbogyóval

Paradicsomos-tonhalas tészta olajbogyóval
Paradicsomos-tonhalas tészta olajbogyóval
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Felcsaptuk a Tésztaételek kiskönyvét, hogy ihletet merítsünk az ebédhez.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felteszük főni a vizet a tésztának.
  2. Ezután megpucoljuk a vöröshagymát, és apróra kockázzuk.
  3. A felaprózott hagymát olajon üvegesre pároljuk.
  4. Mielőtt megüvegesedne teljesen, hozzáadjuk az összepréselt fokhagyma gerezdeket.
  5. Ha ez is megvan, hozzáöntjük a konzervnyi paradicsomot.
  6. Közben ne feledkezzünk meg a tészta vizéről, sózzuk, olajozzuk, majd helyezzük bele a tésztát.
  7. Aztán az olívabogyókat is apróra kockázzuk.
  8. Beleöntjük a hagymás, paradicsomos edénybe.
  9. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a cukrot pedig a recept alapján beleszórjuk.
  10. Ha csöng az óra, levesszük a tésztát, leszűrjük.
  11. Végül a tonhalat és a petrezselymet is hozzáadjuk a szószhoz.
  12. A legvégén pedig valamelyik edényben jó alaposan összekeverjük őket.
  13. Tálaljuk.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 23 805
elküldve: 6
receptkönyvben: 202
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

taxisofőr

Mióta szakács: 2012.12.13.
3 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos szarvacska, tonhalas tészta, olívás halas tészta paradicsommártással

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

732
tészta 400 g
olajbogyó 120 g
tonhalkonzerv 120 g
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
sűrített paradicsom 100 g
petrezselyem 2 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csapott ek
olívaolaj 2 ek