r
Nosalty Logó

Paella tenger gyümölcsei

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Paella tenger gyümölcsei
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 726 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2908 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3072.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    1972 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 726 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.5 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12288.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    455 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2922 mg
  • Nátrium
    7888 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    960.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1114 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 2908 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    118 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tintahalat és a szépiát darabokra vágjuk.
  2. Olívaolajat melegítünk egy "paella"- ban(nagy lapos edény, hasonló, ami a képen van), és a garnélarákot, a homárt melegítjük 1 percen keresztül, majd kivesszük az edényből, és félrerakjuk.
  3. Az olajban elkezdjük pirítani a tintahalat és a szépiát, amíg lesz egy kis aranyszínük.
  4. Ebben a pillanatban beletesszük a zúzott paradicsomot, a fokhagymát, és együtt pirítjuk.
  5. A rizst hozzáadjuk, keverjük, és együtt pároljuk, majd a rizs tetejéig felöntjük hallével és a sáfránnyal.
  6. Kb. 10 percig melegítjük a paellát, és közben megsózzuk.
  7. A félrerakott garnelarákot, homárt és a kagylótaz ételbe tesszük, és kb. 5 percig pároljuk, amíg a hallé elpárolog.
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 115499
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 12.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom az ételt, aki szereti a tenger gyümölcseit, és kísérőnek "Tinto de verano"- t (nyári bor) vagy csak egyszerűen sört ajánlok.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A tenger gyümölcsei Paella egy tipikus finomság Valenciában, Spanyolországban. A zöldséges kertből frissen szedett zöldségekből és a tengeren korán reggel fogott halakból készült étel. Aki Spanyolországban volt, biztos, hogy evett már, aki oda készül enni fog... és enni is kell! ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.