Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fideuá

Fideuá
Fideuá
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barcelonában, egy kis katalán étteremben ettem ezt az ételt. Vettem gyorsan  a gyűjteményembe egy szakácskönyvet, abból készítettem ezt a "tésztaságot". Elméletileg paella készítésére kifejlesztett serpenyőben kellene sütni, de nem reklamáltak a rákok a magyar serpenyőben sem.
Tökéletes hozzá a fagyasztva kapható tenger gyümölcsei mix is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bővebben a Fideuá-ról ITT.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  2. Egy sütőbe is berakható serpenyőben egy kevés olívaolajon a rákokat megsütjük, majd kiszedjük.
  3. A maradék olajon a vékonyra felkarikázott fokhagymát, az apró kockára felvágott paprikát és a tintahalat megdinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a tésztát, pár percig ezt is pirítjuk.
  5. Felöntjük a halalaplével.
  6. 20 percre sütőbe rakjuk.
  7. Kiszedjük, és belekeverjük az előzőleg megsütött rákokat.
  8. Aiolival tálaljuk!

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 062
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spanyol tengergyümölcsei-tészta sütőben pirítva, rákos-tintahalas metélt

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Osli
Osli / Osli Mon, 2013-03-25 12:27

Jól értem, hogy a tésztát nyersen teszem bele és úgy pirítom, majd a halalaplétől puhul meg?

catalinca
catalinca Thu, 2011-08-18 14:31

Az a fideua, amit pár napja ettem Cadizban, sokkal sáfrányosabb volt és nem vékonymetélttel, hanem ennél kissé vastagabb, kp. hosszú tésztafélével készült. Gambassal alaposan meg volt rakva, de fokhagyma kevés volt benne, Sütőben sütik, serpenyőben.

catalinca
catalinca Thu, 2011-08-18 14:29

Az a fideua, amit pár napja ettem Cadizban, sokkal sáfrányosabb volt és nem vékonymetélttel, hanem ennél kissé vastagabb, kp. hosszú tésztafélével. Gambassal alaposan meg volt rakva, de fokhagyma kevés volt benne, Sütőben sütik, serpenyőben.

Baba02
Baba02 Wed, 2010-04-21 11:12

 Istenien hangzik,tutu kipróbálom!
Főleg,mert imádom Spanyolországot:))
Köszi a receptet!!

gabriellae
gabriellae Tue, 2011-05-24 15:52

Egy kis kiegészítést szeretnék tenni a recepthez, mert a fideuát nagyon sokféle képpen próbáltam, míg ráleltem az eredeti receptre:

2 paradicsomot lereszelûnk, egy hagymát és 2 gerezd fokhagymát apróra vágunk és a reszelt paradicsommal együtt 20 percig piritjuk (egy paradicsompüré szerü masszát kell hogy kapj.) A tésztát (20 dkg) egy kevés olajon megpiritjuk (mint a lebbencs levesnél). és hozzáadjunk a paradicsomos masszához felöntjünk a hallével és 10 percig közepes lángon fözzük. Ezután hozzáadjunk az elözöleg megpiritott rákot és izlés szerint 15 dkg tengeri halat (ezt is piritva), majd betesszük a sütöbe és 4-5 percig grillezzÜk.
A halléhez a rákok külsö részét és a hal gerincét petrezselyemmel, 1 sárgarépával és póréhagymával 20 percig fözzük és után leszürjük.

wiwievi
wiwievi Tue, 2012-06-26 19:42

Szia!Nekem a te recepted hasonlított a legjobban a fideuahoz.Érdemes a szószba még egy citrom levét belefacsarni, és én a tésztát nem olajon hanem egy teflonban piritom meg és amikor forr az egész cucc akkor teszem bele a tésztát.Amit különben fideuahoz lehet kapni, cérnametélt katasztrofa.

596
tészta 25 dkg
zöldpaprika 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
tintahal 50 dkg
garnéla 20 dkg
olívaolaj 1 dl
hal alaplé 7.5 dl
0 ízlés szerint