r
Nosalty Logó

Chanel macaron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Chanel macaron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

20 db tésztájának hozzávalói

Krém hozzávalói

Összesen 120 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

20 db tésztájának hozzávalói

Krém hozzávalói

Összesen 1190 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

20 db tésztájának hozzávalói

Krém hozzávalói

Összesen 278 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 120 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1647.1 g
  • Cink
    314 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    242 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    30 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    145 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1190 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.8 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 278 Kcal

Hozzávalók

20 db tésztájának hozzávalói

Krém hozzávalói

Elkészítés

20 db tésztájának hozzávalói

  1. Én mandulaszeletet vásároltam az őrölt mandula elkészítéséhez. A kicsi kávédarálómmal megőröltem. DE! Rövid szünetekkel daráljuk a mandulát, nehogy túlmelegedjen, mert összecsomósodik. Viszont szitálással megoldható ez a probléma is. Mindenképpen szitáljuk át az őrleményt, hogy szép legyen.
  2. Majd adjunk hozzá 10 dkg átszitált porcukrot.
  3. A tojásfehérje a másik sarkalatos pont. Én most 4 napig pihentettem a hűtőben az 5 dkg-nyi tojásfehérjét. Körülbelül 2 db tojásból nyerhető ki ez a mennyiség. Biztosan elkészíthető kevesebb pihentetéssel is, de nekem ez vált be. Számtalan recept kering az interneten, de nekem ez vált be néhány praktika egyesítésével. Biztosan felmerül bennetek, hogy mit kezdjetek a tojássárgájával. Gyúrjunk száraztésztát. Én is ezt tettem, és született néhány különlegesség, de legyen erről egy kicsit később szó.
  4. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá. Apránként hozzáadjuk a 2 dkg maradék porcukrot.
  5. Végül az összekevert 5 dkg őrölt mandulát és a 10 dkg cukrot fakanállal óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékhez.
  6. Megfelelő állagúnak kell lenni a végeredménynek, mert különben lapos, elfolyó lesz a tészta. Én további kanál cukorral javítottam az első macaron állagán.
  7. Habzsákba vagy egyszerű zacskóba (sarkát levágjuk) töltjük a tésztát. Sütőpapírral kibélelt tepsibe (vagy egy tiszta fém lapra) nyomjunk ki 3 cm átmérőjű köröket. Kicsi halmot nyomunk ki a habzsákból, és felfelé húzzuk végén. Megfelelő távolságra kell elhelyezni a tészta halmocskákat, mert egy picikét elterülnek.
  8. Kb. 15 perc alatt kb. 150 °C-os sütőben szárítjuk, majd további 5 percig 120°C-on sütjük még. Én folyamatosan figyeltem az állagát. A tetejének szilárdnak kell lennie, és a kicsit "habos" talp is megjelenik az igazi macaronnál.
  9. Végül hagyjuk teljesen kihűlni a papíron, majd egyesével leválaszthatjuk.
  10. A krémet teljesen egyszerűen készítjük el. Krémes házi túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt. Végül citromlével és vaníliás cukorral ízesítjük a krémet. A mostani ötletem egy finom kókuszkrém. De ez még kísérletezésre vár.:-)
  11. Szépen betöltjük a 2 darab korongot, és kész.
  12. 2-3 napig eláll töltötten, de töltetlenül lezárt üvegben akár hetekig.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 80056
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hirtelen kísérletezési vágytól vezérelve alkottam meg ezt a merész süteményt! A vizuális és az ízélmény mindenkit kárpótol a pepecselős munkáért!

Hozzávalók

20 db tésztájának hozzávalói

Krém hozzávalói

Címlapról ajánljuk

További cikkek