r
Nosalty Logó

Eredeti skót tojás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
janettaylor
Eredeti skót tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 736 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5895 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 239 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1724.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 736 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264.6 g

Zsír

  • Összesen
    424.6 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    2850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13793.4 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    448 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2817 mg
  • Nátrium
    9363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1146.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1330 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    1067 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    561 micro
  • Kolin:
    2270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2333 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4725 micro
Összesen 5895 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 239 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bontsuk ki a kolbászhúst, és tegyük egy tálba, adjuk hozzá a mustárt és a fűszereket. 8 db tojást rövid ideig főzzük, kb. 4 percig, hogy a belsejük kocsonyás és kissé folyós maradjon. Hűtsük le, és "csomagoljuk" be a húsadagunkba egyenletesen, szép kérget formázva.
  2. Panírozzuk a szokásos módon, és süssük aranybarnára bő olajban őket.
  3. Akár reggelire is savanyúsággal, de akármikor készítjük is, egy kiadós, laktató ételből lakmározhatunk majd!
  4. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 12633
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eredeti skót tojás
janettaylor 107 recept

Nemrég megosztottam a saját verziójú hamis skót tojás receptemet, de most jöjjön az eredeti verzió is, amit rendszeresen készítek egy ideje.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?