Nosalty Logó

Töltött káposzta cserépedényben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mucus
Töltött káposzta cserépedényben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 915 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 9150 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 253 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1687.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    1452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 915 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    259.8 g

Zsír

  • Összesen
    749.9 g
  • Telített zsírsav
    269 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16878 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    14517 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2197.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    498 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1152 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    2372 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4613 micro
Összesen 9150 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 253 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát és a leveleket, ha szükséges, leöblítjük. A cserépedényt, ha nem mázas, beáztatjuk előre.
  2. A darált húst összedolgozzuk a megmosott rizzsel, sóval, borssal 1 ek paprikával és 1 ek liszttel. (Aki használ ételízesítőt, tehet bele, én nem szoktam.)
  3. Az edény alját beterítjük az apró káposzta felével, ráterítjük a füstölt hússzeleteket.
  4. Erre szépen rásorakoztatjuk a betöltött káposztákat. (A levelekbe begöngyöljük a husigombócokat, végeket bedugjuk, de nem szorosra, helyet hagyva a rizs dagadásának). Közben minden sort megszórunk egy kis paprikával és liszttel. (A maradék 1-1 ek elosztva.) Reszelünk rá egy kevés szerecsendiót is.
  5. Végén rászórjuk a többi apró kápsztát, és felönjük vízzel. Mehet a sütőbe. (A sütőt ekkor kapcsoljuk be).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 95764
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A család nagy töltött káposzta imádó. Jöhet télen, nyáron. Igen nyáron is, mert a savanykássága miatt akkor is kellemesen fogyasztható! Természetesen nem maradhat le a karácsonyi menüből sem. Nemrég Erdélyből hoztuk ezt a csodálatos edényt, ebbe még finomabb, mint hagyományosan. A sütőben kap egy kis sült ízt, és más karaktere van, mint a főzöttnek. Beteszem a sütőbe, és 2 óra múlva kikapcsolom, még hagyom fél órát, de lehet többet is, mert egy ideig még rotyog. Addig lehet mást csinálni, nem kell rázogatni, és Isteni illata jelzi, hogy kész. Igen az illata is más, mint a főzöttnek.

Hozzászólások

vnémarika

Nagyon örülök, hogy feltetted ezt a receptet nem is a töltött káposzta miatt, hanem az edény miatt. Hónapokkal ezel?tt mi is kaptunk egy ilyen edényt és még nem próbáltuk ki. Pontosan most karácsonyra gondoltuk, hogy pataki tálban készítjük el. Így már jobb ötletünk van! El?vesszük mi is a cserépedényt. Egy kérdésem azonban lenne! Nekünk van hozzá fed? is, de Te nem írod, hogy ráteszed a tetejét mikor a süt?be rakod. Szerinted kell rá? (Bár ha hagyományosan készítem én mindig lefedem.) Köszi a választ el?re is.

Mucus

Köszi a hozzászólásokat! Igen lefelejtettem RÁ TESZEM A TET?T és úgy a süt?be!! Jó ünnepi készül?dést, sütést, f?zést!

P.

Nagyon szép! :-)

marcsi2029

Köszi hogy meg osztottad . Most fogom én is ki próbálni el?ször a cserép edényt . Remélem még finomabb lesz a káposzta mint hagyományos edénybe . Én a fed?t is fogom használni . ugyan így készítem én is ,csak a pl 2 réteg közé vörös hagymát szoktam darabolni .

pildi

A pataki tálban ugyanígy elkészíthetem? Kell valamit változtatni a recepten? Még csak egyszer sütöttem a patakiban, de nem káposztát. Köszi a választ.

Mucus

Patakiban még ezt nem csináltam, de biztos lehet, be kell áztatni el?tte.

Timancs

Én sok emberre f?zöm idén a töltött káposztát, így a cserépedény a "picisége" miatt szóba sem jöhet! DE! Szerintetek zománcozott lábast is be lehet rakni a süt?be, hogy ott készüljön a káposztánk? Próbálta már valaki így? El?re is köszi a segítséget!

Mucus

Új 2011.12.21 08:12 Timancs Igen, a zománcozott lábast is be lehet, fed?vel . F?ztem már úgy is. A klasszikus zománcozott, nem m?anyag fülel.

Mucianyus

Nyugodtan használhatsz akár fazekat is, a meleg leveg? körbárja azt is, épp úgy, mint a cserép edényt. Az edény füle azonban h?álló legyen! A nagy mennyiség miatt én is kényszerültem már többször fazék használatára. ( Az én cserépedényembe egyébként belefér a másfél kg. dagadóból készült káposzta, sülés közben azonban pótolnom kell a folyadékot, mert a rizs beissza. )

vnémarika

Bocsesz! Alsó-fels? sütés?

Mucus

Enyémen nincs külön alsó, fels? csak 180fokra teszem, szerintem ez alul felül egyformán süti.

Bea-68

Régi vágyam volt nekem is egy ilyen mázas cserép edény, az idén nyáron végre sikerült beszereznem egyet. Az enyém fehér agyagból készült, mázas, ezt nem kell beáztatni, de a pataki tálat azt muszáj, különben elpattan. Igaza van Terinek, a benne készült étel sokkal finomabb. Marika, én a sima sütésre állítottam a t?zhelyemet.

marcsi2029

Megf?ztem a cserép edénybe a káposztámat . Ajánlani tudom mindenkinek, sokkal finomabb mint hagyományos lábosba .

vnémarika

Elkészült a töltött káposztánk a cserépedénybe. Nagyon-nagyon finom lett! Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy ha van ilyen edény próbáljátok ki! Sokkal finomabb benne, mint hagyományosan! Még egyszer köszi, hogy feltetted ezt a receptet. Ezentúl csak így készül nálunk a töltött káposzta!

Törölt felhasználó

Tegnap elkészítettem, finom, de én mikor kiszedtem a töltelékeket, tettem egy kis fokhagymás rántást bele. Mi így szeretjük. Köszönöm:))) (A haraszt amit vettem az kritikán aluli volt, de ennek ellenére finom lett) A cserépedény olyan, ha egyszer ebben f?zöl, nem gondolsz a kuktára. Nagyszer?!

Mucus

Köszönöm a hozzászólást! Én is szoktam így is, az egyszer?ség kedvéért nem írtam külön a rántást.

Valus

Ehhez az adaghoz hány literes cserépfazék kell?

Mucianyus

6 literes. ( Ennél nagyobb edénnyel én még nem is találkoztam! Persze, lehet hogy gyártják !)

Mucus

Én Erdélyb?l hoztam,- több méretben is van, de vigyázni kell, hogy a süt?be is beférjen a magassága. Ez kb 6-8 literes lehet.

kulcsarpisti

A recept jó, de a töltött káposztába gersli való nem rizs. A rizs ez esetebben "istenkáromlás" Ezt jól tudják az erdélyiek is.

Mucus

Kinek a pap-kinek a papné. :-) Nálunk nem jött be, f?leg a fiúk nem kedvelték meg.

Törölt felhasználó

Mindenféle cserépedény beszerezhet? az Auchan áruházban olcsón.

gabcsi66

Karácsonyra megcsináltam csak annyit változtattam rajta,hogy édes káposztával szabolcsiasan csináltam meg. Nagyon finom lett egészen más íze van. Most már mindig így fogom meg csinálni

Unicum45

Hagyma, fokhagyma? Egyik sincs benne, se a töltelékbe vagy egyáltalán... Nálunk az alap...fél kiló húsonként legalább egy fej (hagyma) ill, min 2 gerezd (foki)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek